Darius Radzevičius yra ne tik aistringas keliautojas, bet ir fotografas. Daugybę šalių aplankęs žinomas chirurgas laikotarpį be išvykų svetur tveria žiūrinėdamas kelionių nuotraukas ir džiaugdamasis, jog lietuviai atranda naujų pomėgių bei tampa panašesni į skandinavus.

Ir nors drąsesni žmonės keliauja ir dabar, anot chirurgo, net sušvelnėjus kelionių sąlygoms medikai nepuls keliauti patys pirmieji.

„Prieš pat pandemiją su šeima buvome suplanavę tris keliones, jos visos nuplaukė, o vasarą, kai karantino ribojimai buvo panaikinti ir žmonės aktyviai keliavo po Lietuvą bei kitas šalis, medikams buvo pats darbymetis. Turiu draugų, kurie ir dabar išvykę atostogų į užsienį, bet sugrįžus laukianti izoliacija jų negąsdina, nes gali dirbti nuotoliniu būdu, o man tai būtų katastrofa. Aš intensyviai dirbu, operuoju, todėl dabar keliauti netinkamas metas“, – pasakoja D. Radzevičius.

Daugiau nei 10 kartų per metus keliaudavusiam chirurgui pandemiją padeda ištverti iš naujo atrastas malonumas leisti laiką gamtoje.

„Per pavasarinį karantiną nedirbau kelis mėnesius. Be abejonės, buvo labai sunkus periodas, nes niekas nežinojo, kiek ilgai viskas truks. Karantiną leidome savo sodyboje, ji yra miške, tad daug laiko praleisdavau su šeima gryname ore, sportuodavau. Labai pamėgau vaikščioti miške su šiaurietiškomis lazdomis, kineziterapijos pratimus, stipriai „užkabino“ važinėjimas kalnų dviračiu. Tai darau ir dabar – per sniegą, ledą. Visi šie dalykai atstoja keliones“, – pasakoja jis.

Antrosios bangos metu prasidėjęs karantinas chirurgo šeimai visai kitoks – šiuo metu ir jis, ir žmona intensyviai dirba, bet kiekvieną vakarą eina pasivaikščioti tradiciniu maršrutu Senamiestyje arba Naujamiestyje.

„Labai džiaugiuosi matydamas nemažai žmonių, kurie daro tą patį – tiesiog vaikšto. Ir visiškai nesvarbu, koks yra oras, – apsiniaukę, pučia žvarbus vėjas ar krenta sniegas. Tinkama apranga ir avalynė nevaržo laisvalaikio lauke, todėl smagu, kad mes, lietuviai, po truputį daromės panašesni į skandinavus ir atrandame laisvalaikį gamtoje. Tai turėtų tapti visų tradicija – pavalgius vakarienę ne sėstis prie TV ekrano, o eiti pasivaikščioti“, – siūlo medikas.

Spalio gale, kai dar nebuvo apribotas judėjimas tarp savivaldybių, vyras su šeima aplankė Aukštaitiją, dvarų, keliavo po šiaurinę Lietuvą. O dabar, kai bet koks judėjimas tarp savivaldybių apribotas, chirurgas mėgaujasi ne tik laisvalaikiu gamtoje, bet ir senu pomėgiu fotografuoti.

„Turiu aistrą ne tik keliauti, bet ir fotografuoti. Fotoaparatas dabar mano rankose yra kasdien, o dažniausi kadrų objektai – šeima, Lietuvos gamta, dvarai. Pasidaviau ir paskutinei bangai fotografuoti gražius snieguotus medžius, bet sniego nuo šakų nepurčiau“, – juokiasi vyras ir sako, kad kol negali keliauti, jo darytos nuotraukos primena, kaip tai daryti buvo gera. – Mes namuose turime skaitmeninį fotorėmelį, kuriame yra maždaug 500 nuotraukų, ir jos vis keičiasi. Taip kiekvieną dieną matai kitas nuotraukas, o vaikai vis pribėga ir džiūgauja prisiminę, kur buvo, ką veikė ir kaip smagiai leido laiką. Tad mintimis grįžti atgal tenka labai dažnai.“

Begalinį nuotraukų archyvą sukaupęs chirurgas jomis dalijasi „Flickr“ paskyroje, tačiau šį mėnesį savo kūryba ėmė dalytis ir personaliniame tinklaraštyje.

„Flickr“ paskyroje yra 20–30 tūkstančių mano nuotraukų, todėl toje gausoje pasimetu, sunku surasti, kur ir kas yra. Bet neseniai šiame puslapyje vyko konkursas – fotografijos mėgėjai ir profesionalai buvo kviečiami įkelti gražiausią savo nuotrauką. Tai paskatino ne tik išsirinkti nuotraukas, kurios man pačiam yra gražiausios, bet ir sukelti jas į atskirą puslapį, kuris vėliau gal taps tinklaraščiu. Mano mėgstamiausios nuotraukos darytos skirtingose šalyse, skirtingu metų laiku, o šalia jų pateiktas trumpas aprašymas“, – pasakoja fotografijos mėgėjas.

Mintimis pakeliauti ir peržiūrėti mėgstamiausias Dariaus Radzevičiaus nuotraukas galite ČIA.

O jei ir jūs fotografuojate arba filmuojate bei norite pasidalyti savo gražiausiais kadrais su Delfi kelionių skaitytojais, siųskite nuotraukas el. p. keliones@delfi.lt. Taip visi drauge galėsime bent jau virtualiai pakeliauti po pasaulį!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)