Apie tai pranešta šaliai fiksuojant COVID-19 atvejų ir su liga susijusių mirčių šuolį, tačiau tuo pat metu institucijoms stengiantis atgaivinti anksčiau klestėjusį turizmo sektorių, kurį paveikė 2019 metais per Šv. Velykas nugriaudėję mirtini sprogimai ir pandemija.

„Buvo imtasi visų saugumo priemonių, siekiant paversti salą kuo saugesne ir ramesne vieta lankytojams“, – sakoma Šri Lankos turizmo skatinimo biuro pranešime.

Saulėta salų valstybė, žinoma dėl savo vaizdingų paplūdimių, praėjusį mėnesį priėmė apie 1,7 tūkst. užsakomaisiais skrydžiais atvykusių Ukrainos turistų, siekiant „išbandyti mūsų sistemas“, sakė šalies vyriausybė.

Pagal saugumo protokolus, turistai galės apsistoti 55 visoje šalyje esančiuose viešbučiuose, nepasiekiamuose vietos gyventojams. Keliautojai turės pateikti neigiamą PGR koronaviruso testą, atliktą likus ne daugiau kaip keturioms dienoms iki atvykimo.

Žmonės, kurių apsilankymas saloje truks iki septynių dienų, turės pasidaryti du papildomus viruso testus, o tie, kurie ketina pasilikti daugiau nei savaitei, turės pasidaryti tris papildomus testus.
Turistai taip pat turės skirti 12 dolerių draudimui, galinčiam padengti iki 50 tūkst. dolerių siekiančias medicinines, su COVID-19 susijusias išlaidas.

Užsikrėtimo besimptomiu COVID-19 atveju turistai turės izoliuotis savo viešbučių kambariuose, o jei pasireikš simptomai, jie bus išgabenti į ligoninę.

Tačiau į šalį nebus įleidžiami žmonės, per pastarąsias dvi savaites lankęsi Didžiojoje Britanijoje, kadangi šalis tebedraudžia oro susisiekimą su šalimi dėl ten aptiktos naujos atmainos koronaviruso.
Šri Lankoje COVID-19 atvejų daugėja nuo spalio. Bendras šalyje patvirtintų infekcijų skaičius viršija 53 tūkst., o mirčių – 260.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)