„Pasikeis ne laida, pasikeitė visas pasaulis, po kurį keliauju“, – apie naujojo sezono iššūkius sako Orijus. – Vienose šalyse taikomi griežti apribojimai, o kitos jau gyvena popandeminį gyvenimą, kitaip tariant – turizmą pradeda vystyti iš naujo. Pasaulis pasikeitė, ir tai nori nenori tampa pagrindine tema daugelyje krypčių. Kaip dabar žmonės deginasi paplūdimiuose, kaip atrodo pusryčiai viešbučiuose, kaip apskritai pasikeitė vietinių žmonių požiūris į turistus.“

56 laidas pirmajame sezone sukūręs charizmatiškasis vedėjas žada, kad ir naujajame sezone nestokos įdomių istorijų – nuo patarimų ir įdomybių iki keistų nutikimų. Nevengs ir skandalingų temų. Anot jo, filmuoti kelionių laidą pandemijos metu išties nėra lengva, bet įprastomis sąlygomis tokių nuotykių nepatirtų.

„Keliauti šiuo metu – tai tarsi atidaryti savo asmeninę kelionių agentūrą. Nebėra vienos vietos, kuri žinotų visus pasikeitimus įvairiose šalyse. Todėl sumanius skristi į vieną ar kitą pusę vien tik nusipirkti bilietų nepakanka, reikia padaryti labai daug namų darbų. Išsistudijuoti taisykles, susirasti vietinių, kurie papasakotu kokia padėtis šalyje, tada atsargos dėlei – parašyti oficialioms instancijoms. Ir tik tada galima pirkti bilietus. Bet net ir turint juos nesu tikras ar tikrai pavyks pasiekti kelionės tikslą. Jau kelis kartus teko staigiai viską keisti. Tai atima labai daug papildomo laiko ir, žinoma, sudegina nervų ląstelių“, – pasakoja laidos vedėjas.

Pirmose naujojo sezono laidose žiūrovai susipažins su Meksika. Ši šalis, pasak O. Gasanovo, pirmoji pasaulyje garsiai ėmėsi skelbti jau atidariusi sienas ir laukianti turistų.

„Ilgą laiką svajojau nuvykti į šią valstybę, tačiau vis kažkas sutrukdydavo. Paskutinį kartą tai buvo pavasarinis karantinas, kuomet buvo nutraukti visi skrydžiai. Pats negalėjau patikėti, kad rudenį, kai Europoje situacija tik aštrėjo, Meksikoje koronavirusas ėmė trauktis. Neleidau sau patikėti, kad ši kelionė tikrai pavyks iki tol, kol neišlipau Meksiko oro uoste. Bet tai įvyko, dvi savaites filmavome skirtingose šalies vietose“, – pasakoja keliautojas.

Ne visada saugiose Meksikos vietose apsilankiusi laidos grupė neapsiėjo ir be nuotykių – teko ne tik saugoti kamerą nuo vietinių kumščių, bet ir patiems bėgti nuo įsiutusių apsauginių.

„Įlindome filmuoti nelegalaus ir, sakyčiau, labai žiauraus gyvūnų turgaus. Pardavėjos, vos tik pamačiusios laidos operatorių, ėmė spiegti ne savais balsais, kviesti pagalbą. Subėgo apsauginiai ir ispaniškai pradėjo kažką rėkti. Mes vis tiek filmavome, bet tada jie pradėjo mus vytis, o mes su įjungta kamera leidomės bėgti. Veiksmas šiek tiek priminė veiksmo filmą“, – juokiasi laidos vedėjas.

Kita istorija nutiko amerikiečių mėgstamame Kankuno kurorte, kur žurnalistas susipažino su prostitučių suteneriais.

„Kažkodėl jie nepastebėjo, kad mane seka kameros ir ėmė vestis pas merginas. Mane veda – aš einu. Jis pasakoja kiek kuri kainuoja, ką kuri moka. Aš jam vis kartoju angliškai: mes esame iš televizijos, mes filmuojame laidą. Jis negirdi, einame toliau. Atidaro duris, stovi keli apsauginiai, o už jų išstatytas pulkas pusnuogių gražuolių, visos šypsosi, mojuoja. Ir tada, toje vietoje, apsauginis vožia per mūsų kamerą... Na, naktis ten buvo neeilinė, viską parodysime laidoje“, – intriguoja Orijus.

Laidas „Orijaus kelionės“ žiūrėkite kiekvieną trečiadienį, 21 val. per Delfi TV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)