Naujųjų pasitikimas su Niujorko „Metropolitan“ operos koncertu

Pandemija ne visada atima, ji kartais ir duoda. Vienas tokių pavyzdžių – išskirtinė galimybė naujametę naktį nusikelti į Brodvėjuje įsikūrusius „Metropolitan“ operos rūmus, kuriuose gruodžio 31-ąją bus surengtas nuotolinis gala koncertas su ryškiausiomis klasikinės muzikos scenos žvaigždėmis: Matthew Polenzani, Javieru Camarena, Pretty Yende ir kitais.

Už 16 eurų (20 JAV dolerių) jūsų šeimos lauks tik pirmose eilėse užsitikrinami scenos vaizdai ir net 18 gyvai atliekamų kūrinių programa, kurią sudaro ryškiausi Puccini, Verdi ir Bellini kūriniai.

Mažųjų laukia skrydis į Laplandiją

Tam, kad perskaitytum savo laišką Kalėdų seneliui, nebereikia skristi tūkstančius kilometrų. Susitikti su juo vaikai šiemet gali panaudodami virtualią realybę. Skrydžių kompanija „Finnair“ už 10 eurų siūlo virtualų skrydį į Rovaniemio miestą prie Poliarinio rato, kur su nykštukais ir elniais viduryje miškų gyvena Kalėdų senelis. Tiesa, tai ne tik pramoga, bet ir geras darbas prieš šventes – visa suma už virtualų skrydį bus paaukota UNICEF organizacijos globojamiems vaikams, nukentėjusiems nuo koronaviruso pandemijos.

Nuo gruodžio 25 d. iki gruodžio 30 d. iš viso organizuojami aštuoni virtualūs skrydžiai. Kelionė po Kalėdų senelio gimtinę užtruks pusvalandį, per kurį vaikai turės galimybę pamatyti danguje šokančias Šiaurės pašvaistes, spindinčias Laplandijos apylinkes ir nykštukų išpuoštą Rovaniemio miestą, kurio pašonėje stovi Kalėdų senelio rezidencija. Ją saugo rogėse pakinkyti haskiai, aplink besiganantys elniai ir iš visų jėgų prie dovanų plušantys nykštukai.

Protmūšiai ir spektakliai – namų svetainėje

Nors visi ilgimės socializacijos ir galimybės nueiti į teatrą, koncertą ar sporto rungtynes, mylimus atlikėjus ar meno artistus nuo šiol taip pat turime galimybę pamatyti nuotoliniu būdu.

Dauguma teatrų sudarė galimybę nusipirkti bilietus į nuotolines spektaklių peržiūras, tačiau atsirado galimybių kultūros pasisemti ir nemokamai. Teatras ONL1NE – tai į virtualią erdvę perkeltų Nacionalinio Kauno dramos teatro spektaklių rubrika, kurioje galima išgirsti pokalbius su kūrėjais, reportažus apie premjeras ir neiškėlus kojos iš namų žiūrėti spektaklius.

Tuo tarpu Valstybinis Šiaulių dramos teatras kvietimais į savo spektaklių peržiūras dalijasi feisbuko paskyroje.

Išsiilgusiems protmūšių pramankštinti smegenis taip pat galima virtualiai. Norintiems tai padaryti tereikia užsiregistruoti „Protų kovos. Vilniaus kalėdinis iššūkis“ ir laukti komandos laiško. Protų susirėmimai vyksta gruodžio 20 ir 30 dienomis nuo 17 val.

Virtualūs Kalėdų miesteliai ir pasakos

Ilgitės simbolinės tradicijos su šeima vaikščioti po kalėdinius miestelius, kuriuose būdavo galimybė ne tik įsigyti šventinių dovanų, bet ir apžiūrėti miesto eglę? Ji taip pat persikėlė į internetą. Virtualaus turo metu galite ne tik iš arti ir visų pusių apžiūrėti Vilniaus miesto žaliaskarę, bet ir apsilankyti elektroniniame Kalėdų miestelyje, kur galima rasti ne tik rankų darbo saldumynų, bet ir papuošalų, žaislų, namų apyvokos daiktų.

Vaikai ilgisi pasakas prie eglutės skaitančio Kalėdų senelio? Gražiausių pasakų skaitinius dabar taip pat galima rasti internete, specialiame Delfi polapyje „Pasakų Kalėdos“, kur žinomi Lietuvos kultūros žmonės įskaitę daugiau nei 30 lietuvių ir užsienio autorių kūrinių.