Išvykimo už savivaldybės ribų ribojimas sukėlė keliautojų nerimą, jog šie negalės nuvykti į kitoje savivaldybėje esantį oro uostą, nors bilietai jau įsigyti. Tačiau Vyriausybės atstovai sako, kad kelionių į užsienį riboti neketina.

„Pandemijos metu rekomenduojama susilaikyti nuo nebūtinų kelionių į užsienį, tačiau Lietuvos piliečiai į Lietuvą visada gali grįžti“, – pirmadienį BNS sakė premjerės Ingridos Šimonytės atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė.

„Išvykti nedraudžiama. Svarbu pasitikrinti, kokius apribojimus, reikalavimus šalys taiko iš Lietuvos atvykstantiems“, – sakė premjerės atstovė.

Šiuo metu Lietuvos oro uostai veikia įprastai ir skrydžius aptarnauja pagal numatytą tvarkaraštį. Anot Lietuvos oro uostų atstovo Mariaus Zelenio, nuo gruodžio 16 dienos keleiviai, vykstantys į Vilniaus, Kauno ar Palangos oro uostą, su savimi turi turėti skrydžio bilietą ar rezervacijos patvirtinimą, jei kelionės į oro uostą būtinybę reikėtų įrodyti judėjimo kontrolę vykdantiems pareigūnams. Į Lietuvą atvykę keleiviai privalo laikytis numatytų nacionalinių judėjimo ribojimų.

Pasak R. Jakilaitienės, šiuo metu sienų neuždaro ir kitos Europos šalys.

„Antrosios pandemijos bangos metu valstybių sienos nebeuždaromos. Žmonių judėjimas reguliuojamas visoje Europos Sąjungoje bendra tvarka: reikalaujama izoliuotis, turėti neigiamą testą, o jei situacija šalyje, iš kurios atvykstama labai prasta, piliečiai neįleidžiami“, – sakė ji.

Premjerės atstovė taip pat teigė, jog asmenys, kuriems reikia išvykti iš šalies, galės judėti tarp savivaldybių.

„Jei reikia išskristi, žinoma, kad bus galima į oro uostą nuvykti“, – sakė ji.

Vis dėlto R. Jakilaitienė įspėjo, kad į Lietuvą iš užsienio parvykę asmenys taip pat turės paisyti karantino ribojimų.

Sugriežtinus karantiną nuo trečiadienio Lietuvoje draudžiama susitikti kartu negyvenantiems žmonėms, taip pat išvykti už savo savivaldybės ribų, nebent vykstama į darbą, laidotuves, dėl būtinosios medicinos pagalbos ar į sau priklausančius namus kitoje savivaldybėje. Šis draudimas galios iki sausio 3 dienos.

Visi į Lietuvą grįžtantys keleiviai privalo užpildyti NVSC formą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (104)