Vykstant į dažniausiai lankomas šalis, tokias kaip Ispanija, Graikija ar Maldyvai, būtina pateikti neigiamo koronaviruso testo įrodymą, o tyrimas gali kainuoti net 221 eurą.

Galimybę pasidaryti testą siūlančios aviakompanijos, siekiančios pritraukti klientus, taiko nuolaidas arba testuoja už dyką, rašo „The Sun“

Pavyzdžiui, Gatviko ir Hitrou oro uostuose jau įrengti prieš skrydį atliekamų testų punktai. Tiesa, Hitrou galimybę išsitirti suteikia tik į Honkongą keliaujantiems piliečiams, o testas Getvike kainuoja 66 eurus.

Toliau išvardytos oro transporto bendrovės, siūlančios testavimo rinkinius ar paslaugas prieš kelionę iš Jungtinės Karalystės arba sugrįžtant per šią šalį. Galbūt netrukus ši paslauga bus prieinama ir keliaujant iš Lietuvos oro uostų.

EasyJet

„EasyJet“ ir „easyJet Holidays“ pradėjo bendradarbiauti su dviem testavimo firmomis – „Confirm Testing“ ir „City Doc“, taigi, dabar gali pasiūlyti keleiviams testavimo rinkinius.

Skrydžius svetainėje easyJet.com arba easyJetholidays.com rezervuojantiems klientams suteikiami unikalūs kodai, kuriuos suvedus kurio nors testavimo partnerio svetainėje pritaikoma nuolaida atliekant testą.

Taigi, pasirinkus „Confirm Testing“, testas namuose tokiu atveju kainuos 83 eurus, o pasirinkus „CityDoc“ teks sumokėti 111 eurų už testą namuose arba 166 eurus už testą klinikoje.

Abi testavimo įmonės rezultatus įsipareigojo pateikti per 48 valandas nuo tos akimirkos, kai bus pristatytas bandinys.

Wizz Air

Pigius skrydžius organizuojantis Vengrijos oro vežėjas „Wizz Air“ išduodamą „Fit to Fly“ paketą nuo šiol papildys dokumentu su įrašytu PGR (polimerazės grandininės reakcijos) testu. Ši paslauga kainuos 94 eurus.

Ši konkreti kaina yra suderinta su aviakompanijos partnere „Confirm Testing“ ir yra mažesnė 122 eurus, t. y. kainą, kurią tektų sumokėti nesinaudojant „Wizz Air“ suteikiama nuolaida.

„Wizz Air“ testavimo rinkiniuose yra surinkimo buteliukas su fiziologiniu tirpalu ir tamponu, apsauginis pakuotės dėklas, švarus, užsandarinimas bandiniui skirtas maišelis, mėginio etiketė, užklausos forma ir grąžinimo vokas, paženklintas išankstinio apmokėjimo žyma.

Klientai, kuriems neigiamo testo rezultato įrodymą būtina pateikti likus 72 arba 96 valandoms iki kelionės, testavimo rinkinius gali užsisakyti iš anksto ir turėti juos namuose.

Keliauti susiruošusiems žmonėms patariama užsisakyti rinkinius likus ne mažiau kaip penkioms dienoms iki skrydžio, o atliktą testą atsiųsti, kai iki skrydžio bus likusios keturios dienos.

British Airways

Aviakompanija „British Airways“ testavimo prieš išvykimą procedūras ėmė organizuoti dviem reisais skrendantiems keleiviams.

„British Airways“ reisu BA268 arba BA114 į Londono Hitrou oro uostą iš Los Andželo arba Niujorko skrendantys keleiviai bus testuojami nemokamai.

Testai bus atliekami likus 72 valandoms iki kelionės, taip pat kelionės metu ir jai pasibaigus.

British Airways konkordas

Virgin Atlantic

Oro linijų bendrovė „Virgin Atlantic“ nuo gruodžio 9 d. ketina organizuoti bandomąsias testavimo dėl COVID-19 prieš išvykstant procedūras. Testus numatyta atlikti iš Londono Hitrou oro uosto į Barbadosą skrendantiems ir tuo pačiu maršrutu sugrįžtantiems piliečiams.

Keleivių bus prašoma prieš skrydį pasidaryti nemokamą greitąjį, buvimo vietoje atliekamą antigenų testą. Procedūrą atliks sveikatos specialistai įmonėje „Collinson“ ir „Swissport“ 2 terminalo testavimo prieš išvykimą punkte.

Vis dėlto būtina paminėti, kad antigenų testas neatitinka galiojančių testavimo protokolų, kurių būtina laikytis, norint atvykti į kitas šalis, ir, pavyzdžiui, Barbadose vis viena bus pareikalauta prieš tris dienas atlikto neigiamo PGR testo įrodymo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)