„Artis Centrum Hotels” nuo karantino pavargusius žmones kvies saugiai atšvęsti Kalėdas ir Naujuosius metus Vilniuje, rašoma bendrovės pranešime žiniasklaidai. Viešbutis nusprendė 100 proc. prisiimti Kalėdinių rezervacijų atšaukimo riziką – rezervuotus kambarius ir erdves bus galima bus nemokamai atšaukti ir atvykimo dieną.

„Visi esame išvargę laukimo, kad situacija kada nors pagerės, tačiau nepaisant to, turime ieškoti galimybių išlikti čia ir dabar. Nepaisant karantino, žmonių poreikis bendrauti ir švęsti kartu taip pat niekur nedingo. Kritus turistų srautams iš užsienio, dabar beveik 100 proc. mūsų klientų yra Lietuvos gyventojai. Beveik 40 proc. viešbučio svečių priima sprendimus spontaniškai ir rezervuoja kambarius likus dienai ar net tą pačią, atvykę be rezervacijos tiesiai į viešbutį. Atsižvelgdami į naują realybę, nusprendėme saugiose viešbučio erdvėse organizuoti artimųjų šventes kalėdiniu laikotarpiu be jokių įsipareigojimų iš svečio pusės. Lauksime svečių, pasiilgusių viešbučio aplinkos ir norinčių ramiai praleisti vakarą Vilniaus senamiestyje. Rezervaciją bus galima nemokamai atšaukti net renginio dieną – rizikuojame, tačiau neturime kitos išeities, tikėdamiesi žmonių solidarumo“, - sako Artūras Vainora, viešbučių tinklo „Centrum Hotels“ vadovas.

Pasak A. Vainoros, vasaros laikotarpiu viešbutis sugebėjo užpildyti daugiau nei 50 proc. visų viešbučio kambarių. „Atokvėpio tarp karantinų metu vasarą stengėmės prisitaikyti prie naujos realybės – viešbučio kambarius ir konferencijų erdves iš dalies pavertėme bendradarbystės biurais, adaptavomės prie visiškai pasikeitusio turistų srauto. Tai geras rezultatas, palyginti su bendra situacija rinkoje, tačiau dėl antrosios viruso bangos pasekmės gali būti nebepataisomos. Skirtingai nuo kitų verslų, mes negalime nei diversifikuoti savo paslaugų, nei teikti jų nuotoliniu būdu, nes mūsų verslas betarpiškai susijęs su gyvu bendravimu, be to, esame užrakinti vidaus rinkoje. Be tolesnių valstybės skatinamųjų veiksmų ir vietos žmonių supratingumo jokių šansų išgyventi mes neturime“, - sako A. Vainora.

Tikisi, kad prisikviesti svečių padės aukštai išsikelta švaros standartų kartelė

„Nuo pat atsidarymo po pirmojo karantino supratome, kad norint tęsti darbus toliau, teks prisitaikyti prie naujos realybės, kurios pagrindinis bruožas – preciziškas saugumo reikalavimų laikymasis ir aukšti švaros standartai. Siekdami pritraukti viešbučio lankytojus, atidžiai stebime savo darbuotojų sveikatą ir naudojame visas rekomenduojamas apsisaugojimo priemones – dėvime kaukes, laikomės saugaus atstumo, matuojame viešbučio svečių ir darbuotojų temperatūrą, nuolatos vėdiname ir dezinfekuojame patalpas. Svečiai, kurie pasirinks šventes sutikti mūsų viešbutyje, galės suvalgyti šventinę vakarienę bendrose erdvėse saugiu atstumu itin vėdinamose patalpose, o jeigu dėl karantino reikalavimų nebus galima pasitikti šventes restorane, vakarienę patieksime tiesiai į kambarius, taip užtikrinant maksimalų saugumą sau ir savo artimiesiems“, - sako A. Vainora.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)