Lėktuvų skrydžiai ėmė atsinaujinti nuo gegužės mėnesio, bet toli gražu nepasiekė iki pandemijos buvusio lygio. Keliautojai baiminasi lipti į lėktuvus, bet, laimė, dizaineriai jau pradėjo galvoti, kaip ateityje atrodys lėktuvų vidus, rašo CNN.

Britų dizaino studija „PriestmanGoode“ pristatė pamatus, kaip po pandemijos atrodys lėktuvo vidus, įrengtas paisant higienos reikalavimų, galvojant apie asmeninę erdvę, keleivių saugumą ir poilsį.

Pirmiausia dizaineriai perkūrė verslo ir ekonomines klases. Ekonominės klasės keleivių kėdės bus suskirstytos po kelias, kad žmonės galėtų sėdėti atsiriboję – po vieną, poromis ar mažomis grupelėmis. Kiekvienos eilės gale įrengs pertvaras, o priešais kėdėse įmontuotų ekranų neliks, pramogų centras bus perkeltas į keleivių išmaniuosius prietaisus.

Tiesa, kai kurie dalykai nesikeičia – skristi verslo klase komfortiškiau nei ekonomine.

Ekonominės klasės keleiviai skris visiškai izoliuotoje asmeninėje erdvėje – atskirtoje užuolaidomis, su atskira temperatūros ir šviesos kontrolės sistema, lentyna daiktams virš galvos, atskira spinta, o pramogų centras bus sinchronizuotas su išmaniaisiais keleivių prietaisais.

Keleivių sėdynės bus aptrauktos antibakterinėmis medžiagomis.

Studija taip pat planuoja valymo su ultravioletiniais spinduliais sistemą.

„Stengėmės apgalvoti galimus ateities scenarijus, apgalvoti dėl pasaulinės pandemijos pakitusį keleivių elgesį ir užtikrinti, kad mūsų dizainą būtų galima įgyvendinti per kelerius metus, kad jis daug metų atitiktų keleivių ir oro linijų bendrovių poreikius“, – teigė vienas iš studijos įkūrėjų ir direktorių Nigelas Goode‘as.

Minėtoms naujovėms įgyvendinti prireiks mažiausiai trejų metų, rašoma „PriestmanGoode‘ pranešime. Tiesa, studijos atstovai tiki, kad jos prigis, kad inovatyvūs dizainas, prisilietimų nereikalaujančios technologijos, inovatyvios medžiagos suteiks aviakompanijos galimybę užtikrinti keleivių saugumą.

Dar šią savaitę Tarptautinė oro transporto asociacija paskelbė, kad kelionės oru nepasieks iki pandemijos buvusio lygio net iki 2024 m. 290 aviabendrovių atstovaujanti asociacija prognozuoja, kad 2020 m. lėktuvų keleivių sumažės 55 proc., lyginant su 2019 m. Manoma, kad taip yra dėl sumažėjusių verslo kelionių, keliautojų nepasitikėjimo ir naujų koronaviruso atvejų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)