Vietos žiniasklaida šioje Ispanijos saloje reiškė pasipiktinimą pasirodžius vaizdo medžiagai, kurioje matyti, kaip turistai, daugiausia vokiečiai, penktadienį vakare geria, dainuoja ir šoka prie barų ir terasų.

Vienas vietos laikraštis tai pavadino „chaosu“, o vokiečių kalba leidžiamas „Mallorca Zeitung“ rašė, jog viskas atrodė „taip, tarsi niekas niekada nebūtų girdėjęs apie koronaviruso pandemiją“.

Spaudos konferencijoje Berlyne sveikatos apsaugos ministras Jensas Spahnas (Jensas Španas) sakė suprantantis, kad žmonės nori atsipalaiduoti per atostogas, bet pridūrė, kad jie nepaisydami apsaugos priemonių rizikuoja nubraukti visą pažangą, padarytą kovojant su mirtinai pavojingu virusu.

„Vaizdai iš Maljorkos, kuriuos matėme šį savaitgalį, man kelia nerimą“, – sakė J. Spahnas.

„Situacijos, kai žmonės švęsdami ir vartodami alkoholį nesilaiko rekomenduojamo 1,5 m atstumo, geria iš to paties butelio, glėbesčiuojasi ir siekia artumo, žinoma, didina riziką“, sakė ministras.

„Nenoriu uždrausti linksmintis, bet dabar tam ne laikas“, – pridūrė jis.

Dėl saulės nutviekstų paplūdimių ir aktyvaus naktinio gyvenimo Maljorka yra tarp populiariausių vokiečių atostogų vietų.

Tūkstančiai turistų iš Vokietijos atskrido į salą Europos Sąjungos šalims birželį atvėrus tarpusavio sienas.

Tačiau susirūpinimas, kad lankytojai gali sukelti naują koronaviruso bangą Balearų salose, regiono vyriausybę paskatino praėjusią savaitę įvesti dideles baudas tiems, kas organizuoja nelegalius vakarėlius ar nepaiso taisyklių dėl socialinio atstumo ir kaukių.

J. Spahnas savo ruožtu perspėjo, kad Maljorka „neturi visti antru Išgliu“, paminėdamas Austrijos slidinėjimo kurortą, tapusį COVID-19 židiniu ir prisidėjusį prie pandemijos plitimo Europoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)