„Yra buvę nesmagių situacijų. Todėl kelionių organizatoriai turi iš anksto pasirūpinti, kad turistai turėtų kur nusiplauti rankas ir nueiti į tualetą, – apie tai, ar yra tekę patirti gėdos jausmą dėl viešųjų tualetų atsakė Ž. Gavelienė. – Dabar mes išgyvename pandemiją, tad rankų plovimas ir kiti higienos reikalavimai – itin svarbūs. O Lietuva turizmo reitinguose būtent dėl tualetų ir kitų higienos dalykų krenta į apačią.“

Nacionalinės turizmo verslo asociacijos prezidentė laidoje ne kartą priminė, kad viešųjų tualetų problema – savivaldybės klausimas, todėl būtent jos privalo imtis priemonių ir atsižvelgti į turistų poreikius.

Pašnekovė pabrėžė, kad problema gilėja vertinant tai, jog vis daugiau turistų, aplankančių Lietuvą, yra vyresnio amžiaus. Kelionių organizatoriams tenka apgalvoti, kur svečiams būtų patogu pasirūpinti savo higiena.

Bronislovas Burgis, amžiną atilsį, yra pasakęs, kad spręsdami apie šalį, mokyklą ir pan., nueikime ir pažiūrėkime jų tualetus – jie viską pasakys“ – pridūrė Ž. Gavelienė.

Žydrė Gavelienė neseniai lankėsi Jūrmaloje – ten ji pastebėjo visai kitokią situaciją nei Lietuvoje. Apie tai, kaip Latvija susitvarko su viešųjų tualetų problema, ir ko mums reikėtų pasimokyti, bei kokius veiksmus dabar turėtų atlikti Sveikatos apsaugos ministras žiūrėkite šį vakarą laidoje „Dienos topas“ 19.30 val. per Delfi TV.

Žydrė Gavelienė, Evelina Butkutė, Saulius Žvirgždas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)