Jūrmaloje veikiančio keturių žvaigždučių viešbučio „Hotel Jūrmala SPA“ rinkodaros vadovė Kristīne Štāla-Bula pranešime žiniasklaidai teigia, kad šiemet lietuvių susidomėjimas poilsiu Latvijos kurorte išaugo beveik trigubai. Pasak jos, lietuviai viešbutyje anksčiau sudarė apie 7 proc. visų svečių srauto, tačiau jau dabar rezervacijų iš Lietuvos dalis siekia 17 proc.

„Svetingai sutinkame poilsiautojus iš bet kurios šalies ir ypač džiaugiamės augančiu lietuvių susidomėjimu. Dėl koronaviruso pandemijos lankytojų srautai krito, todėl visi siekiame juos atkurti ir esame parengę itin patrauklių pasiūlymų“, – sako „Hotel Jūrmala SPA“ atstovė.

K. Štāla-Bula teigimu, viešbučio užimtumas šį birželį jau pasiekė 30 proc., o liepai ir rugpjūčiui užsakymų nuolat daugėja. Aktyviausiai viešbučio kambariai rezervuojami savaitgalių datomis, žemiausiomis kainomis pailsėti rekomenduojama darbo dienomis arba pasirenkant ilgesnę nei 3 nakvynių viešnagę.

„Pastebime, kad įveikti 300 kilometrų iki Jūrmalos lietuviams nėra problema, tad iki mūsų viešbučio iš tolimiausių Lietuvos kampelių jie gali atvykti per 3-4 valandas. Latvijos paplūdimių juosta plati ir ilga, tad keturių žvaigždučių klasės viešbučio malonumais šią vasarą galima pasidžiaugti nuo 87-123 Eur dviem asmenims už parą. Į šią kainą įskaičiuoti pusryčiai, lankymasis pirčių ir baseinų komplekse“, – teigia viešbučio Jūrmaloje atstovė.

Pirmiausia domisi Lietuvos pajūriu, tačiau biudžetas priverčia ieškoti poilsio svetur

Kad poilsiautojų susidomėjimas Lietuvos ir kaimyninių šalių kurortais siekia aukštumas, patvirtina ir turizmo agentūros „Kelionių panorama“ vadovė Kristina Graužinienė. Ji pastebi, kad šiemet atsargiai kelionių biudžetą planuojantys lietuviai prioritetą teikia artimesnėms kryptims, kurias galėtų pasiekti per keletą valandų nuosavais automobiliais. Tačiau, pasak turizmo ekspertės, lietuvius dažnu atveju ištinka kainų skirtumų šokas, lemiantis pasirinkimą ilsėtis ne Lietuvoje.

„Pandemijos sukelti apribojimai daugelį lietuvių paskatino pasidairyti artimesnių kelionių krypčių, pirmiausia – Lietuvoje, taip pat Latvijoje ir Lenkijoje. Keliautojai jaučiasi saugesni, galėdami planuoti netolimas distancijas. Tačiau pasirinkimą nulemia ne mažiau svarbūs ekonominiai skaičiavimai – šiemet tokios pačios kokybės poilsis Latvijoje ar Lenkijoje įperkamas už keliskart mažesnę kainą“, – konstatuoja kelionių ekspertė.



Joninių savaitė Lenkijoje arba Latvijoje – keletą kartų pigiau

Baltijos jūros pakrantėje įsikūrusių viešbučių kainų analizė rodo, kad Joninių savaitę 4 naktų poilsis Lenkijos Sopote ar Latvijos Jūrmaloje keturių žvaigždučių viešbutyje kainuoja iki keturių kartų pigiau nei analogiškas poilsis Palangoje. Pavyzdžiui, užsakant 4 naktų poilsį keturių žvaigždučių SPA viešbutyje Jūrmaloje, viešnagė vienam žmogui kainuos apie 235 Eur. Analogiškos trukmės poilsis Lenkijos kurorte Sopote kainuotų dar pigiau – 169 Eur. Tačiau, renkantis tokios pačios kokybės ir trukmės poilsį Palangoje, kaina kaip reikiant kirstų per kišenę – viena para kainuotų nuo 165 Eur, atitinkamai 4 nakvynių viešnagė – 660 Eur vienam žmogui.

„Pastebėjome, kad pirmiausia lietuviai domisi poilsiu mūsų šalies pajūryje, todėl esame parengę daug naujų kelionių krypčių. Tačiau keliautojų ribotos biudžeto galimybės nulemia, kad daugiau nei pusė mūsų klientų pasirenka keletą kartų pigesnį poilsį kaimyninių šalių kurortuose“, – reziumuoja K. Graužinienė.

Jos teigimu, daug aukštesnėms kainoms Lietuvos pajūryje įtakos turi kelios priežastys.
„Priešingai nei kaimyninių Latvijos ir Lenkijos valstybių, mūsų šalies pajūris yra daug trumpesnis ir siauresnis. Todėl viešbučių statybos ant jūros kranto yra labiau ribojamos, naujų kompleksų statoma labai mažai. Dėl to konkurencija tarp svečius priimančių įstaigų Lietuvos pajūryje yra nedidelė, ir tai nulemia gerokai aukštesnes kainas poilsiautojams“, – teigia K. Graužinienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (313)