Jame Kipro vyriausybė sako kompensuosianti nakvynę, maistą, gėrimus ir vaistus COVID-19 pacientams bei jų artimiesiems. Užsikrėtusiesiems teks apmokėti tik kelionę taksi į oro uostą ir skrydį namo.

Užsienio turistai, kuriems bus diagnozuota koronavirusinė infekcija, bus gydomi 100 lovų turinčioje ligoninėje. Kritinės būklės pacientams bus išskirti apie 112 intensyvios terapijos skyrių, aprūpintų 200 plaučių ventiliavimo aparatų. Be to, pacientų šeimos nariai ir kiti artimieji galės apsistoti 500 numerių „karantinavimo viešbutyje“.

Pasižadėjimas pateikiamas antradienį datuotame penkių puslapių laiške, išsiųstame vyriausybėms, oro linijų bendrovėms ir kelionių organizatoriams. Dokumente išdėstomi griežti sveikatos ir higienos protokolai, kuriuos įveda vyriausybė, siekdama privilioti lankytojų į šalį, labai priklausančią nuo turizmo.

Šis sektorius tiesiogiai sudaro 13 proc. Kipro ekonomikos. Šiemet sala valstybė ruošiasi netekti net 70 proc. 2,6 mlrd. eurų pajamų iš turistinės veiklos.

Kipro užsienio reikalų, transporto ir turizmo ministrų pasirašytame laiške tvirtinama, jog ši šalis yra vienas mažiausių koronaviruso paveiktų Europos valstybių, atsižvelgiant į daugiau nei dešimtadaliui visų gyventojų atliktų tyrimų rezultatus.

Tarptautiniai reisai į Kiprą atsinaujins birželio 9 dieną; iš pradžių jie bus rengiami iš 19 šalių. Keleiviai privalės pasitikrinti dėl COVID-19 trys dienos iki skrydžio. Ši priemonė bus atšaukta birželio 20 dieną 13-ai šalių, įskaitant Vokietiją, Suomiją, Izraelį, Graikiją ir Norvegiją.

Anot pareigūnų, reisai iš kitų valstybių bus atnaujinami, atsižvelgiant į nuolat atnaujinamus duomenis apie epidemiologinę padėtį.

Keleiviai prieš įlipdami į orlaivį turės parodyti pažymėjimą dėl jiems atlikto testo, o skrydžio metu jiems gali tekti dėvėti kaukę. Temperatūra bus matuojama atvykus į Kiprą, o atsitiktiniems keliautojams gali būti atliekami papildomi nemokami tyrimai.

Turistai taip pat turės užpildyti „COVID-19 keliautojo deklaraciją“, kurioje nurodomi visos jų kelionės, įvykusios 14 dienų iki atvykimo į Kiprą. Į šalį bus įleidžiami tik asmenys, neturėję jokių koronaviruso simptomų 72 valandos prieš išvykstant ir dvi savaites nekontaktavę su infekuotaisiais.

Viešėdami Kipre tai pačiai keliautojų grupei nepriklausantys asmenys privalės laikytis bent dviejų metrų atstumo vienas nuo kito lauke, o patalpose – trijų metrų.

Reguliariai dezinfekuojamos gulimosios kėdės, skirtos skirtingoms keliautojų grupėms, bus statomos dviejų metrų atstumu viena nuo kitos.

Viešbučių darbuotojai turės dėvėti kaukes, o numerius reikės dezinfekuoti po kiekvieno išvykimo. Restoranuose, baruose, kavinėse ir alinėse stalai bus statomi ne mažiau kaip dviejų metrų atstumu. Prie kiekvieno iš jų bus leidžiama sėdėti ne didesnėms kaip 10 žmonių grupėms. Svečiai bus raginami atsiskaityti ne grynaisiais, o kortele.

Lieka neaišku, kokių konkrečių taisyklių bus privaloma laikytis naktiniuose klubuose.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)