Šiais pinigais bus kompensuojamos turistų išlaidos. „Forbes“, remdamasis leidiniu „The Japan Times“, praneša, kad Japonijos turizmo agentūros vadovas šią savaitę paskelbė, jog vyriausybė parengė planą, kaip pritraukti užsienio turistus – Japonija siūlys padengti pusę jų kelionės išlaidų.

Skaičiuojama, kad tai pareikalautų 12,5 mlrd. JAV dolerių. Daugiau informacijos apie šią programą neskelbiama – atskleidžiama tik tiek, kad ji prasidėtų nuo šių metų liepos.

Šis planas yra panašus į tą, kurį praėjusį mėnesį paskelbė Sicilija. Ši pietinė Italijos sala pranešė, jog kompensuos pusę turistų išlaidų lėktuvų skrydžiams ir trečdalį sumos už gyvenimą viešbutyje – taip bus mėginama prisivilioti lankytojų į populiarią atostogų vietovę, kai tik bus atšaukti apribojimai dėl koronaviruso. Tačiau tai dar ne viskas: Sicilija taip pat ketina kompensuoti bilietus į daugelį istorinių savo objektų.

Italija yra viena labiausiai nuo COVID-19 nukentėjusių valstybių. Savo sienas turistams ji uždarė kovo 10 dieną. Turizmas sudaro 13 proc. Italijos bendrojo vidaus produkto (BVP), o Sicilija tvirtina, kad be turistų ji prarado beveik 1 mlrd. eurų.

Tačiau, kaip pažymi „Forbes“, Japonija turistams gali būti kur kas patrauklesnė, nes jos kova su koronavirusu buvo kur kas sėkmingesnė. 126 mln. gyventojų turinčioje šalyje buvo užfiksuoti tik 16 433 šios infekcijos atvejai ir 784 mirtys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)