Šiuo metu daugelis šalių kuria protokolus, kuriuose užfiksuotos saugių kelionių ir turizmo atnaujinimo taisyklės. Iš pradžių protokolus pamėgins taikyti kiekvienos šalies viduje, paskui – tarp kaimyninių šalių, o paskui – pasauliniu lygiu, įsitikinęs M. Farukas.

Jo teigimu, šiuo metu Egipto valdžia veda derybas su kaimyninėmis arabų šalimis – Jordanija, Libanu ir Persijos įlankos valstybėmis – kad galėtų pradėti testuoti saugių maršrutų sistemą. Pirmiausia ji susijusi su skrydžiais, apgyvendinimu kurortuose ir viešbučiuose.

Anksčiau Egipto viešbučių rūmai nustatė viešbučių ir kurortų atidarymo koronaviruso pandemijos metu taisykles.

Birželio viduryje apgyvendinimo įstaigoms bus leista pradėti dirbti, laikantis sanitarinių normų ir ne didesnės nei 25 proc. apkrovos. Gegužės 12 d. Egipto turizmo ministras Haledas al Anani įspėjo viešbučius laikytis naujų taisyklių.

Pirmais etapais į Egiptą bus įleidžiami ne vyresni nei 48 m. turistai, turintys sveikatos duomenų kortelę.

Ekspertų nuomone, sunkiai tikėtina, kad Egiptas dvejus metus apsieitų be turistų – vidinio turizmo nepakaks, kad turizmo sritis pasiektų ikikrizinius rodiklius.

Pasak jų, Turizmo agentūrų asociacija tokiais pareiškimais veikiausiai norėjo atkreipti dėmesį į problemą. Iš tiesų ir būtinus protokolus, ir antivirusines priemones būtų galima įdiegti per metus laiko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)