Kokie viešbučiai pradės veikti pirmiausia

Turkijos vyriausybė suformavo kelių etapų ekonominės veiklos normalizavimo grafiką. Pirmas etapas prasidės gegužės 4 d. – jo metu, laikantis tam tikrų apribojimų, veiks turgūs, kirpyklos ir prekybos centrai, rašo atorus.ru.

Antruoju etapu, kuris truks nuo gegužės 27 iki rugpjūčio 31 d., suplanuota nuolat nuimti tarpmiestinių ir tarptautinių kelionių apribojimus, atidaryti viešbučius. Pasibaigus Ramadano mėnesiui, iš pradžių planuojama atnaujinti transporto susisiekimą šalyje, atgaivinti vietos turizmą.

Leidimą atsidaryti gaus tik tie viešbučiai, kurie turės sveikatos sertifikatus ir kurių vieta bus toliau nuo turizmo centrų. Pvz., Antalijos regione atsidarys viešbučiai ne miesto centre, o tolesniuose kurortuose, kaip antai, Belekas ir Tekirova.

Pagal naujus reikalavimus, atsidarančiuose viešbučiuose nebus švediškų stalų, reikės paisyti socialinės distancijos reikalavimų, dirbs personalas, paruoštas naujoms epidemiologinės realybės sąlygoms.

Anksčiau Turkijos kultūros ir turizmo ministras Mehmetas Ersoy pareiškė, kad „sveikatos sertifikatai“ šalyje galios iki gegužės pabaigos.

Tarptautiniai skrydžiai bus atgaivinami palaipsniui

Nepranešama, kada tiksliai bus atnaujinti tarptautiniai skrydžiai. Pranešimo formuluotė skamba taip – „atnaujinimas palaipsniui“ ir tik su tomis šalimis, kuriose nėra naujų COVID-19 atvejų.

Primename, kad „Turkish Airlines“, remdamasi Turkijos valdžios rekomendacijomis, paskelbė naują tarptautinių reisų datą – gegužės 28 d.

Rugsėjį – jokių apribojimų

Trečias etapas prasideda nuo rugsėjo 1 d. ir tęsis iki metų pabaigos. Šiuo periodu atsidarys mokyklos, visi ekonomikos sektoriai, įskaitant turizmą, veiks be apribojimų.

Ketvirtas etapas prasidės 2021 m. sausio 1 d. Šiuo laikotarpiu Turkijos valdžia tikisi, kad bus atsiradusi vakcina nuo koronaviruso, ir viliasi, kad preparatas bus prieinamas. Jei virusas iki šio laikotarpio išnyks arba vakcina atsiras anksčiau, ketvirto etapo apskritai nebereikės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)