Iš draugų Lietuvoje sulaukęs prašymo atvežti garsiųjų Peru lapų, Orijus vietiniame turguje įsigijo pusės kilogramo pakuotę, taip pat kelis maišelius kokos saldainių ir arbatų rinkinį. Galvodamas apie draugų prašymą ir puikiai atrodančias bei originalias lauktuves, pradžioje net nesusimąstė, kad tai gali kvepėti nusikaltimu.

„Visą tai norėjau atskraidinti namo lauktuvėms. Bet tada toptelėjo mintis, kad galbūt galiu prisidaryti bėdų – juk Europoje apie koką mes nelabai daug žinome, o parduotuvėse jos tikrai neparduoda. Gerai, kad šias abejones išsklaidžiau kreipdamasis į oro uostus – kitaip būčiau turėjęs rimtų bėdų. Beje, išmesti liepė tik lapus, saldainius leido pasilikti“, – pasakoja žymus keliautojas.

„Vartok koką, daug kokos, kas kelias valandas vis dėkis į burną ir kramtyk“ – tokias rekomendacijas iš vietinių peruiečių išgirsta visi keliautojai. „Koka“ jie vadina kokos lapus – tuos pačius, iš kurių gaminamas ir kokainas.

Filmuotose apylinkėse kokos lapai yra visiškai normalus augalas, kurį žmonės naudoja tiek karštiems patiekalams, tiek desertams gaminti. Orijus pasakoja, kad iš jų net gaminami saldainiai vaikams, o kiekvienas viešbutis siūlo kokos lapų arbatos. „Į puodelį įsidėjau penkis lapus, užsipyliau vandeniu ir geriu. Pamačiusi viešbučio darbuotoja ėmė juoktis, įspėjo, kad nuo tokio kiekio – apsvaigsiu“, – juokingą nesusipratimą prisimena žurnalistas.

Apie visus nuotykius paslaptingame inkų mieste Maču Pikču (Machu Picchu) ir jo apylinkėse žiūrėkite Orijaus Gasanovo laidoje „Orijaus kelionės“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)