„Šiuo laikotarpiu sunku daug planuoti – kas dieną sulaukiame naujų nutarimų ir rekomendacijų iš vyriausybės, todėl turime reaguoti greitai. Dauguma klientų, kurie turėjo rezervacijas karantino metu, jas perkėlė vėlesniam laikui – vasaros viduriui ir net rudeniui. Daug verslo klientų atsisakė savo renginių ir planuotų švenčių. Kita vertus, tokie iššūkiai išjudina verslo žmonių kūrybiškumą, mobilizuoja jėgas“, – pasakoja viešbučio „Barono vila“ vadovė Rūta Baronienė.

Kiekviena savivaldybė nusprendžia, kokio tipo viešbučiai ir poilsio kompleksai turėtų būti laikinai uždaryti, o kurie gali veikti. Šiuo metu poilsio komplekse teikiamos apgyvendinimo paslaugos tik šeimoms, kurios gali apsistoti privačiose vilose – su privačiu įėjimu, kiemu, kad išvengtų bet kokio susidūrimo net su darbuotojais.

Anot šeimininkės, šiuo metu ypač pasikeitė bendravimas su klientais. Anksčiau buvo palaikomas glaudus ryšys, o dabar bendraujama tik elektroninėmis priemonėmis, nuotoliniu būdu ir vengiant fizinio kontakto.

„Mūsų tikslas – sukurti svečiams saugią ir namus primenančią aplinką. Šiuo metu ypač svarbu, kad lankytojai jaustų personalo dėmesį ir rūpestį – net ir nuotoliniu būdu. Po kiekvieno svečio apsilankymo patalpas vėdiname ne mažiau 12 val., išvalome ir dezinfekuojame paviršius, kambariuose visuomet yra apsaugos priemonių. Kiekviena diena atneša naujų žinių ir naujienų – panašu, kad verslai po truputį atsigauna ir suteikiami leidimai vykdyti veiklą, nors ir ribotai“, – apie pokyčius kalba vilos šeimininkė.

Anot įspūdžio dovanų platinimo bendrovės „Gera dovana“ komercijos vadovės Lauros Paliulienės, įmonė stebi viešbučių kategorijos pardavimų kritimą, tačiau kai kurie viešbučiai puikiai prisitaikė.

„Analizuojant kovo mėnesio rezultatus, matome, kad didžiausias kritimas buvo nakvynių ir viešbučių kategorijoje. Tačiau, kai kurie viešbučiai reagavo į situaciją – uždarė SPA zonas, nutraukė maitinimo paslaugas, tačiau parengė privačius namelius, kur kontakto su kitais nėra. Manau, kad po karantino žmonės bus kur kas atsargesni, tačiau ilgą laiką buvę namie, jie norės naujų įspūdžių ir vietinių kelionių“, – teigia L. Paliulienė.

Viešbučio kambarys
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)