Kiekvieną vasarą šios šalies paplūdimius užplūsta milijonai žmonių, bet dabar, ilgiau nei mėnesį tebesitęsiant karantinui, vis daugiau italų abejoja, ar šiemet pavyks tai padaryti, praneša thelocal.it.

„Šią vasarą keliausime į pajūrį, – televizijos kanalui „Rai News“ pareiškė kultūros viceministrė Lorenza Bonaccorsi. – Dirbame, kad paverstume šį sumanymą realybe.“

Tarp svarstytinų variantų yra pasiūlymas paplūdimiuose įvesti socialinio atsiribojimo reikalavimus, nurodė Kultūros ministerijos pareigūnas. Jie galėtų atrodyti taip: šezlongai ir skėčiai nuo Saulės būtų statomi kelių metrų atstumu, užuot žmonėms susispaudus nelyginant silkės statinėje, kaip būdavo anksčiau.

Viena Italijos įmonė pateikė kiek radikalesnį sprendimą: galima naudoti organinio stiklo užtvaras poilsiautojams vieną nuo kito atskirti. Po tokio pasiūlymo socialiniuose tinkluose pasipylė komentarai apie „temperatūrą kaip kepsninėje“ ir „kalėjimą primenančią atmosferą“, kurią sukurtų minėtasis žmonių atskyrimo būdas.

Nuova Neon Group 2 iliustracija
Nuova Neon Group 2 iliustracija
Nuova Neon Group 2 iliustracija

Vienas „Twitter“ naudotojas rašė: „Mane pila prakaitas vien žiūrint į užtvaras.“ Kitas internautas pridūrė: „Jau matau, kaip žmonės kepa organinio stiklo kamerose 48 °C temperatūroje, Sicilijoje plieskiant rugpjūčio saulei.“

Italijos gelbėtojų grupei šis sprendimas taip pat nepadarė įspūdžio. Jų prezidentas vienam šalies televizijos kanalui sakė: „Norėčiau pažiūrėti, kas sutiks užsidaryti tokioje dėžėje iš organinio stiklo kaitriai šviečiant saulei. Mūsų klientai mirtų nuo dehidratacijos. Visi, atvykę į pajūrį, nori būti gryname ore, o ne kažkokioje vištidėje.“

Emilijos-Romanijos regione įsikūrusi plastiko gamintoja „Nuova Neon Group 2“ iš plastiko ir aliuminio sukūrė kabiną, kurioje telpa du šezlongai. Naudodami šias kabinas, poilsiautojai turėtų maždaug 20 kvadratinių metrų saugaus ploto.

„Gavome keletą užklausų iš paplūdimių valdytojų ir restoranų“, – „La Repubblica“ sakė įmonės savininkas Claudio Ferrari. Vyras pridūrė, jog restoranuose ir kavinėse, kai šioms įstaigoms vėl bus leista dirbti, galėtų būti įrengtos plastikinės stalų užtvaros.


Nors neatrodo, jog šis sprendimas kada nors bus įgyvendintas praktiškai, Italijos paplūdimių valdytojų asociacija „Federbalneari“ teigė, kad galvojama apie tokias atsargumo priemones kaip privalomosios šezlongų rezervacijos sistema, kad žmonės mažiau būriuotųsi, ir skirtingi lankymosi paplūdimiuose laikai pagal gyventojų amžių, siekiant apsaugoti į rizikos grupę patenkančius asmenis nuo infekcijos.

Kitos galimos saugumo priemonės: žaidimų aikštelių paplūdimiuose uždarymas, papildomų vietų rankoms nusiplauti įrengimas ir net smėlio dezinfekavimas, „Il Fatto Quotidiano“ pasakojo asociacijos viceprezidentas Mauro Della Valle.

Dėl vieno pokyčio praktiškai galima neabejoti: šią vasarą Italijos paplūdimiuose pagrindinę poilsiautojų dalį sudarys italai. 2020 m. liepos–rugsėjo mėnesiais šalis turėtų sulaukti maždaug 25 mln. mažiau svečių iš užsienio. Be to, kadangi daugelyje šalių įvestas panašaus pobūdžio karantinas, Italijos gyventojai greičiausiai atšauks keliones į kitas valstybes.

Šią vasarą geriausias, o galbūt ir vienintelis italų atostogų pasirinkimas – likti gimtinėje. Remiantis Italijos turizmo asociacijos „Confturismo“ užsakymu surengtos gyventojų apklausos duomenimis, septyni iš dešimties italų mano, kad krizė baigsis po dviejų trijų mėnesių, o beveik pusė respondentų tvirtina, jog tada jau bus pasiruošę atostogauti kur nors Italijoje.

„Galime pradėti galvoti apie atsargų atostogų planavimą. Vakcina artimiausiu metu nebus sukurta, bet gal atsiras vaistai, ir virusas bus suvaldytas, – situaciją pakomentavo Italijos sveikatos apsaugos viceministrė Sandra Zampa. – Mintys apie sėdėjimą namuose, mieste, karštaisiais liepos ir rugpjūčio mėnesiais bet ką išvestų iš proto.“

Nors Italijos paplūdimiuose akylai tebebudi policininkai, kai kuriuose šalies regionuose, įskaitant Ligūriją, Emiliją-Romaniją ir Abrucus, paplūdimių valdytojams buvo duotas leidimas sutvarkyti savo infrastruktūrą ir ją paruošti sezono atidarymui.

„Nemanau, kad liepos mėnesį pavyks neleisti italams vykti į paplūdimį“, – mano M. Della Valle.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)