Turkijoje ir toliau aptarinėjamas šalies turizmo ir kultūros ministro pasisakymas – jis pareiškė, kad dėl koronaviruso pandemijos turizmo sezonas prasidės gegužės pabaigoje, rašo atorus.ru.

Savo prognozę apie tolesnę situacijos eigą pristatė ir Turkijos viešbučių savininkų federacija (TUROFED). Jos vadovas Sururi Chorabatyris taip pat mano, kad sezono pradžia nusikels į gegužės pabaigą, nors viešbučiai pasirengę atidarymui jau balandžio pabaigoje.

Kaip mano S. Chorabatyris, pirmieji iš užsieniečių į Turkijos kurortus atvyks turistai iš Rusijos. Tada prie jų prisijungs poilsiautojai iš kitų Rytų Europos šalių. Ir tik vėliau – rinkos iš Vakarų Europos.
Jo nuomone, po to, kai baigsis Ramadanas (gegužės pabaigoje), koronaviruso poveikis turizmui sumažės.

„Gegužės pabaigoje–birželio pradžioje tikimės atidaryti sezoną. Tačiau iš tiesų pradėsime jį tik tada, kai viruso situacija visiškai stabilizuosis ir mūsų šalyje, ir tose šalyse, kurios siunčia pas mus turistus“, – pabrėžė TUROFED vadovas.

Jis pridūrė, kad jei turizmo sezonas prasidės birželio pradžioje, jis tęsis 4-5 mėnesius. Tai yra, viešbučiai veiks ilgiausiai iki spalio pabaigos.

Turkija

TUROFED vadovas mano, kad Turkijos viešbučiams apskritai yra svarbu jau dabar planuoti 2021 m. sezoną.

Viešbučių verslo atstovų vertinimu, kai stabilizuosis koronaviruso situacija, turizmas Turkijoje sugrįš į normalaus funkcionavimo režimą vienas iš pirmųjų, lyginant su visais kitais ekonomikos sektoriais. Be to, Turkija anksčiau už kitas šalis galės pradėti priimti turistus.

Primename, kad 2019 m. Turkiją aplankė 7 mln. turistų. Antalijos kurortuose ilsėjosi 5,6 mln. turistų iš Rusijos. Turkija tapo pagrindine Rusijos turistų išvažiuojamojo turizmo rinka.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (195)