Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba skelbia, kad šiuo metu uždaryti visi lankytojų centrai. Keliautojai negalės patekti į Medžių lajų tako ir Nemuno kilpų regioninio parko apžvalgos bokštus. Tarnybos atstovų teigimu, daugelio kitų gamtos objektų ir apžvalgos bokštų uždaryti nėra techninių galimybių, tačiau keliautojai įspėjami, kad šiuo metu lankytis juose pavojinga.

Kai kurios savivaldybės savo iniciatyva uždarė atvirose erdvėse esančius lankytinus objektus. Klaipėdos rajone neleidžiama atvykti prie turistų pamėgto skardžio pajūryje - Olando kepurės. Teritorijoje nuolat patruliuos policijos pareigūnai ir savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai. Už neleistiną apsilankymą šioje vietovėje numatomos baudos iki 90 eurų.

Birštone uždaryti tokie turizmo ir sveikatinimo objektai kaip mineralinio vandens paviljonas „Birutės vila“ ir Geltonoji biuvetė. Molėtų rajone uždraustas patekimas į Mindūnų apžvalgos bokštą, o Alytuje nuspręsta uždaryti įvažiavimus į Dainų slėnį ir Alytaus piliakalnį.

Mindūnų apžvalgos bokštas

Daugelyje miestų ir miestelių uždaromos lauko treniruoklių zonos, sporto aikštynai ir vaikų žaidimų aikštelės, o ten, kur tai dar nepadaryta, raginama šių vietų vengti, neleisti vaikams suptis ant bendro naudojimo sūpynių ar kitų įrenginių.

Primenama, kad COVID 19 plinta ne tik oro lašeliniu būdu, bet ir per paviršius, todėl ypatingai svarbu kuo mažiau liesti turėklus, treniruoklius, rankenas.

Kultūros ministerijos valdymo srityje esančiuose Vilniaus pilių valstybiniame kultūriniame rezervate, Valstybiniame Kernavės kultūriniame rezervate, Trakų istoriniame nacionaliniame parke prašoma laikytis Vyriausybės nurodymų dėl lankymosi viešose vietose.

Teritorijų prieigose lankytojus pasitiks informaciniai skelbimai, nurodantys karantino režimo reikalavimus ir taisykles. Šiose, kaip ir kitose, viešose erdvėse budės policijos pareigūnai ir viešosios tvarkos saugotojai, atskaitingi savivaldybėms.

„Keliauk Lietuvoje“ atkreipia dėmesį, jog visuomenei šiuo metu itin svarbu, kad keliautojai elgtųsi atsakingai. Pagal paskutines Vyriausybės rekomendacijas, gamtoje nereikėtų pramogauti didesnėse nei dviejų žmonių grupėse, išskyrus tos pačios šeimos narius. Be to, privalu laikytis saugaus 2 metrų atstumo nuo aplinkinių ir praleisti ne daugiau kaip 15 minučių žmonių draugijoje. Taip pat būtina laikytis higienos ir vengti fizinio kontakto.

„Keliauk Lietuvoje“ Produktų ir rinkodaros skyriaus vadovė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė savo ruožtu ragina daugiau laiko leisti namuose.

Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė

„Lietuva yra ne tik nepaprastai graži šalis, bet ir istoriškai bei kultūriškai įdomus regionas. Norint geriau ją pažinti, tikrai nebūtina išeiti iš namų – Lietuvą galime atrasti savo namų bibliotekoje, virtuvėje, namų kine. Šiuo metu Facebook paskyroje „Lietuva. O čia ar buvai?“ kviečiame dalyvauti virtualiose ekskursijose, stebėti kelionių laidas su Vytaru Radzevičiumi, Martynu Starkumi ir Beata Nicholson, o laisvus vakarus skirti žaidimams apie Lietuvą. Saugokime save ir kitus, o šiek tiek sulėtėjusį gyvenimo ritmą išnaudokime skaitiniams, planavimui, svajojimui“, - sako kelionių ekspertė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)