„Šiuo metu visiems įprastas gyvenimas tapo sunkiai atpažįstamas – visiems privaloma laikytis saugaus atstumo, nebegalima eiti į sporto salę, mokykla atšaukta, jei įmanoma, reikia dirbti iš namų. Jokių vakarienių restorane, jokių susibūrimų su draugais…

Šis laikotarpis sunkus visiems, tačiau šiuo fotoprojektu noriu priminti, kodėl karantinas yra svarbus ir kad likdami namie mes darome didelę paslaugą visiems aplinkui“ – pasakoja Gabija.

Šiuo fotoprojektu siekiama parodyti kaip žmonės leidžia dienas karantine, kaip juos tai paveikė, kokios nuotaikos vyrauja. Taip pat juo norima paskatinti žmones likti namuose, vardan visų gerovės. Per pirmąją karantino savaitę buvo nufotogafuota per 40 skirtingų vietų Vilniuje ir Kaune. Nuotraukose vaizduojamos ir šeimos su vaikais, ir pavieniai žmonės, ir senjorai, maitinimo verslai.

Nuotraukos buvo daromos laikantis saugaus atstumo, su jokiais fotografuotais nebuvo fizinio kontakto, dažniausiai vykdavo trumpi pokalbiai per pravertą langą arba telefonu.

„Buvo įdomu pamatyti, kaip skiriasi įvairių žmonių karantininė kasdienybė. Šeimose nuotaikos paprastai buvo ramios, vaikams buvo kiek neįprasta neiti į mokyklą ir tiek daug laiko praleisti su tėvais. Gyvenantys atskirai dažniausiai dirbdavo nuotoliniu būdu, užsiimdavo savo mėgiamomis veiklomis, kaip sportas, knygų skaitymas. Kalbinti senjorai kol kas irgi buvo ramūs, tačiau neslėpė, kad vis tiek išeina pasivaikščioti į parduotuvę, kad praskaidrintų savo kasdienybę. Pakalbinus maitinimo verslo atstovus, nuotaikos tapo kiek niūresnės. Dauguma jų viltingai laukia atvažiuojančių pristatymo į namus kurjerių ir karantino pabaigos, kai į restoranus ir kavines vėl sugužės žmonės.“ – toliau dalinasi fotografė.

„Beje, vos pasidalinusi idėja apie projektą, jau pirmą dieną sulaukiau daug palaikymo iš norinčių jame sudalyvauti, tad su „Kaunas 2022“ organizuojamu bendruomeniškumo projektu „Fluxus Labas“ pagalba fotografavau ne tik Vilniuje bet ir Kaune, o Klaipėdoje įkvėpta mano idėjos šį projektą atliko ir kita fotografė.“

Paklausta apie tolimesnius planus, Gabija neslepia turinti minčių ir toliau tęsti šį projektą, kol galios
karantinas. Tuo tarpu pasibaigus šiam laikotarpiui ir viskam nurimus tikėtina bus organizuojama fizinė paroda.

Visą fotoprojekto galeriją rasite ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)