Sėkmingiausiu 2019 metų turizmo ambasadoriumi, garsinančiu Lietuvą už jos ribų, pripažintas menininkių Rugilės Barzdžiukaitės, Vaivos Grainytės, Linos Lapelytės trejetukas, parvežęs į Lietuvą Venecijos meno bienalės „Auksinio liūto“ apdovanojimą. Lietuvoje sėkmingiausiu turizmo ambasadoriumi pripažintas gamtos fotografas Marius Čepulis.

Sėkmingiausiu, po Lietuvą keliauti skatinančiu media projektu paskelbtas LRT laidos „Labas rytas, Lietuva“ projektas „Kelionės po Lietuvos dvarus“, sėkmingiausia turizmo iniciatyva, garsinant Lietuvą už jos ribų – Vilniaus MO muziejus, o sėkmingiausia turizmo iniciatyva Lietuvoje – Vilniaus miesto savivaldybės iniciatyva „Neakivaizdinis Vilnius“.

Sėkmingiausiu metų turizmo paslaugų tiekėju apdovanojimų ceremonijoje paskelbtas kelionių organizatorius „Kelionių laikas“. Sėkmingiausia turizmo traukos vietove pripažintas Birštonas. Vietos turistai visas savo simpatijas atidavė Pakruojo dvarui, dvarui atiteko turistų simpatijos vėtrungė „Metų turizmo objektas 2019”.

Didžiausios Baltijos šalyse specializuotos tarptautinės turizmo parodos šių metų tema ir svarbiausias akcentas – sveikatos turizmas. „Tai – prioritetinė turizmo šaka Lietuvoje. Dėl natūralių gamtinių sveikatos išteklių, kraštovaizdžio, išplėtotos infrastruktūros, profesionalumo tiekiant medicinos paslaugas bei konkurencingų kainų, Lietuva sveikatos turizmo paslaugų rinkoje užsienio turistų vertinama kaip aukštos kokybės paslaugas teikianti šalis. Sveikatingumo tikslais į Lietuvą atvykę užsienio gyventojai suteikia galimybę uždirbti ne tik tiems, kurie teikia sveikatos paslaugas, bet ir apgyvendinimo, maitinimo, susisiekimo, laisvalaikio bei kitiems turizmo paslaugų sektoriams“, - teigia Lietuvos ekonomikos ir inovacijų viceministras Elijus Čivilis.

Sveikatos turizmas – ne tik viena iš prioritetinių Lietuvos turizmo rūšių, bet ir sparčiai plintanti keliavimo po pasaulį tendencija. Keliautojai ieško ne tik naujų pojūčių ir potyrių, jie vis dažniau atsigręžia į sveikatą, kokybišką gyvenimo būdą, ieško geros savijautos šaltinių.

„Sveikatos keliautojai iš užsienio – vieni ilgiausiai užsibūnančių Lietuvoje. Remiantis Užsienio turistų tyrimo, kuris buvo pristatytas gruodį, duomenimis, pusė apklaustų sveikatos keliautojų Lietuvoje praleido 11 ir daugiau naktų. Tobulėjant infrastruktūrai, augant sveikatos turizmo verslų skaičiui, šiais metais galėsime dar efektyviau atskleisti ne tik mūsų gamtos, bet ir sveikatos specialistų potencialą”, – mano nacionalinės turizmo skatinimo agentūros „Keliauk Lietuvoje“ direktorius Dalius Morkvėnas.

Sveikatos turizmo tema Adventur parodoje bus nagrinėjama ir tradiciniame forume, kuriame įžvalgomis dalinsis pasaulyje garsus sveikatos turizmo profesionalas iš Vengrijos Laszlo Puczko. Apie šiaurietišką poilsį kalbės, Rytų Suomijos universiteto profesorė dr. Raija Komppula, Lietuvos sanatorijų ir reabilitacijos įstaigų asociacijos prezidentas Artūras Salda.

Sveikatos turizmo tema neabejotinai bus paliesta ir parodoje vyksiančioje Gidų dienoje bei Lietuvos gidų suvažiavime, apie tai kalbės turizmo organizatoriai iš 2020 metais Lietuvos kultūros sostine tapsiančių Trakų, šalies miestų, miestelių, kurortų ir sanatorijų.

Kasmet naujų dalyvių sulaukianti kelionių paroda šiais metais pirmą kartą sveikinsis su šalimis, parodos naujokėmis – Japonija, Islandija bei Šri Lanka. Jos įsikurs tradicinėje erdvėje, kuri suburia didžiausius ir patikimiausius turizmo industrijos žaidėjus, užsienio ambasadas, parodos svečius. Didžiulė programa, laimės valandos, prizai, loterijos, - štai kuo žada lankytojus nustebinti parodos Adventur dalyviai.

Adventur neapsieis be įdomiausių kelionių istorijų ir vertingų patarimų, kuriais dalinsis patyrę keliautojai. Susitikimus erdvėje „Fanų zona” tris dienas rengs kelionių žurnalistė ir rašytoja Dalia Smagurauskaitė. Kelionių gerbėjams ji žada net devynis įkvepiančius susitikimus. Parodos lankytojų laukia „Keliauk Lietuvoje“ salė, kurioje svečius sutiks net 70 dalyvių – miestų ir miestelių, turizmo informacijos centrų, viešbučių, sodybų, sanatorijų, reabilitacijos centrų, o taip pat jungtinės savivaldybių ekspozicijos – Aukštaitijos „Ežerų kraštas“, Suvalkijos kraštas bei jungtinis Tauragės, Jurbarko, Šilalės ir Pagėgių stendas „Karšuvos žiedas“.

„Wellness erdvėje“ bus galima pailsėti, atsipalaiduoti, „Autentiškos Lietuvos“ ekspozicijoje paragauti tautinio paveldo skanėstų, įsigyti dirbinių. Parodoje bus atidarytos fotografijos parodos, laukia knygų pristatymai ir jauki šeimų erdvė.

Turizmo paroda ADVENTUR 2020 vyks sausio 24-26 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“. Kartu su „Litexpo“ ją organizuoja Lietuvos Ekonomikos ir inovacijų ministerijos Turizmo politikos skyrius, nacionalinė turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje“, Lietuvos turizmo asociacija, Lietuvos turizmo rūmai. Paroda sulaukė daugiau nei 300 dalyvių iš 22 šalių: Lietuvos, Latvijos, Estijos, Baltarusijos, Čekijos, Gruzijos, Islandijos, Ispanijos, Indonezijos, Italijos, Japonijos, Kinijos, Kipro, Kroatijos, Kubos, Lenkijos, Nepalo, Slovakijos, Rusijos, Ukrainos, Šri Lankos, Turkijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)