Parodos metu Lietuvos pažinimui skirtoje salėje pristatomas miestų turizmas, aktyvus laisvalaikis Lietuvoje, kaimo turizmas, SPA, sveikatingumo turizmas, pažintinės, edukacinės kelionės po Lietuvą bei apgyvendinimo paslaugos.

Čia laukiami visi besidomintys naujomis turizmo galimybėmis Lietuvoje, norintys susiplanuoti įdomiausias keliones, aktyvaus laisvalaikio entuziastai, ieškantys naujų idėjų bei maršrutų.

Kiekvienais metais parodoje dalyvaujantys miestai stengiasi patraukti lankytojų dėmesį siūlydami įvairias pramogas, konkursus ir degustacijas. Lankytojų akis džiugina ir įvairiaspalviai, interaktyvūs, įvairių formų stendai.

DELFI atrinko įdomiausius stendus ir kvietė skaitytojus balsuoti bei išrinkti gražiausią šių metų Lietuvos miesto stendą. Balsavimas vyko nuo sausio 24 iki 26 dienos pabaigos, kol tęsėsi Adventur paroda.

Daugiausiai skaitytojų simpatijų sulaukė ir gražiausiu Lietuvos stendu išrinktas Šiaulių miesto stendas. Jis šiemet pasipuošė „naujais rūbais“ ir neliko nepastebėtas tiek DELFI skaitytojų, tiek parodos lankytojų.

Šiaulių turizmo informacijos centro direktorė Rūta Stankuvienė džiaugėsi skaitytojų įvertinimu ir kvietė atvykti aplankyti saulės miestą.

„Džiaugiamės, kad Šiaulių miesto stendas DELFI skaitytojų išrinktas gražiausiu. Labai nuoširdžiai dėkojame visiems balsavusiems. Malonu, kad praėjusiais metais atnaujintas miesto ženklas – šaulys saulės apskritime, sodrios geltonos ir juodos spalvų dermėje – buvo palankiai sutiktas ir šiauliečių, ir visos Lietuvos parodos lankytojų.

Šis stendas – tai naujas miesto turizmo rūbas – šiuolaikiškas, interaktyvus, su naujomis veiklomis ir leidiniais, ir su populiariausių muziejų edukacijomis. Beveik visus metus mažais žingsneliais ėjome augindami, jaukindami, įženklindami šį dizainerio Vilmanto Dambrausko atnaujintą miesto ženklą: visuose renginiuose jis buvo matyti, sukūrėme stalo žaidimą šeimai „Šiauliai“, nešiojame ženkliukus, šalikus, siuvamės rūbus, pastatus dekoruojame, renginiuose naudojame.

Ruošdamiesi šiai ir kitoms parodoms, apskritai – miesto reprezentavimui – visus metus buvo filmuoti didžiausi, reprezentaciniai renginiai, kurie buvo rodomi ekranuose „Adventur“ parodoje, išleisti leidiniai su atnaujintu ženklu; turizmo informacijos centro darbuotojai sukūrė originalų akių patikrinimo „punktą“; Šiaulių „Aušros“ ir Šokolado muziejai ir spalvomis, ir veiklomis atspindėjo saulės miesto išskirtinumą: seniausias medinis dviratis, juodojo šokolado ir saulės prinokusių vaisių saldainių skonis ar fotoaparato „blyksnis“.

Kam visa tai? Svarbiausia tam, kad atvyktumėt, pasisvečiuotumėt, patirtumėt nematytų dalykų, nes Šiauliai – saulės, saldumynų ir savitų muziejų miestas“, - aplankyti Šiaulius kvietė Rūta Stankuvienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)