Suirutės problema – gausūs krituliai, kurie tiesiog užtvindė Dubajaus oro uostą ir sutrikdė eismą čia.

„Šiuo metu keliauju po pasaulį ir Dubajus yra mano viena pirmųjų krypčių. Nors tenka skraidyti daug, tačiau pirmą kartą susidūriau su problema, kad sėkmingai oro uoste nusileidęs lėktuvas negali privažiuoti prie jam priskirtų vartų arba parkuotis kažkur kitur, kur nėra tiek daug vandens“, – kalbėjo Ž.Barysas.

Įgulos vadas įstrigusio lėktuvo keleivius informavo, kad teritorijoje, kur turi parkuotis lėktuvai, vis dar yra maždaug 1 metro gylio vandens sankaupos, todėl galimybių pastatyti orlaivį ten tiesiog nėra.

„Tiesa, žvelgiant pro langą nesimatė jokių vandens sankaupų ar kažko neįprasto, tačiau įgula minėjo, kad situacija gana rimta. Svarstomos įvairūs galimi parkavimo scenarijai“, – žinią perdavė Ž.Barysas.
Oro uostas apsemtas vandeniu

Orlaivio, kuriame yra Žygimantas ir dar keli lietuviai, kapitonas nuolat informuoja apie situaciją oro Dubajaus uoste.

„Šiuo metu esame įstrigę orlaivyje. Lėktuvas ir taip vėlavo nusileisti 2.5 valandos, o dabar jau porą valandų tiesiog esame uždaryti orlaivyje. Panika čia nekilusi, tačiau, suprantama, visi keleiviai nori kuo greičiau ištrūkti iš lėktuvo. Tiesa, atsirado atostogautojų, kurie dėl vėlavimo nespės į kitą lėktuvą tame pačiame oro uoste ir dėl išgąsčio net apsivėmė“, – tikino keliautojas.

Žygimantas pataria, kad jei jūsų kelionė sudaryta iš kelių atskirų (ne jungiamųjų) skrydžių, geriau turėti laiko rezervą nenumatytiems atvejams. O gal net į tarpinę stotelę atvykti išvakarėse ir tuo pačiu apžiūrėti miestą bei nejausti streso dėl galimų vėlavimų.

Oro uostas apsemtas vandeniu

„O jei jūsų skrydis jungiamasis, vadinasi, net ir atsitikus tokiai situacijai, į kokią pats pakliuvau dabar, oro linijos turi pasirūpinti jūsų kelione – pasiūlyti alternatyvų skrydį“, – sakė Ž.Barysas.

Ž.Barysas pasakojo, kad jo draugai, gyvenantys Dubajuje, dar išvakarėse socialiniuose tinkluose talpino vaizdo įrašus, kad teritorijoje gausiai lyja, sutrikęs eismas kai kuriuose megapolio vietose.

Vietiniai Emyratų gyventojai, kurie yra tame pačiame lėktuve kaip ir Ž.Barysas, pasakojo, kad tokie gausūs lietūs sausio mėnesį nėra įprastas reiškinys. „Nepamenu atvejo, kad viskas dėl lietaus būtų taip paralyžiuota“, – apgailestavo bendrakelionis.

Žygimantas Barysas

Tuo tarpu Žygimantas neprarado humoro: „Mes Lietuvoje mėgstame juokauti, kad kelininkai niekada nebūna pasiruošę valyti kelių, kai iškrinta sniegas, o Dubajuje tarnybos, matyt, nepasiruošusios, kai gausiai nulyja.“

Ž.Baryso kelionių vaizdo dienoraščius ir straipsnius apie lietuvių pamėgtas bei neįprastas kryptis nuo šių metų rasite portale DELFI.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (150)