Pasak „Aeroflot“ atstovo, 34-erių metų Rusijos pilietis Michailas Galinas, nešinas savo augintiniu – katinu Viktoru, įsėdo į SU1702 numeriu pažymėtu reisu Maskva–Vladivostokas skridusį lėktuvą.

Vadovaujantis bendrovės „Aeroflot“ taisyklėmis, gyvūnus, kurių svoris viršija 8 kilogramus, būtina priduoti su bagažu.

Žinodamas, kad Viktoras per sunkus, todėl keleivių salone jam ne vieta, M. Galinas sumanė pagudrauti.

Vykstant registracijai, vietoj Viktoro M. Galinas padavė pasverti mažesnį katiną, manydamas, kad taip pavyks apeiti taisyklė dėl svorio apribojimo.

Kai paaiškėjo apgavystė, Rusijos oro transporto bendrovė priėmė pamokantį sprendimą: taisykles pažeidęs M. Galinas buvo pašalintas iš dažnai skraidantiems keleiviams taikomos programos.

„Bus anuliuoti visi kilometrai, kuriuos šiam keleiviui pavyko įveikti nuo dalyvavimo programoje datos“, – nurodoma „Aeroflot“ pranešime.

Kaip pavyko su katinu prasmukti į orlaivį

Kaip katiną pavyko įsinešti į lėktuvą, M. Galinas atskleidė pats. Vyras tai padarė per „Facebook“ ir jo žinutė akimirksniu sulaukė gausios socialinio tinklo auditorijos dėmesio.

M. Galinas patikino, kad kartu su Viktoru keliavo iš Latvijos sostinės Rygos į toli Rusijos rytuose esantį Vladivostoką, bet skrido ne tiesiogiai, o nutūpdami Maskvoje.

Taigi, kai M. Galinas kartu su katinu atsidūrė Rusijos sostinėje, jiems buvo likusi antra kelionės atkarpa. Deja, pasiimti į lėktuvo keleivių saloną katino „Aeroflot“ personalas neleido.

„Uždėjus ant svarstyklių paaiškėjo, kad gyvūnas sveria 10 kilogramų, taigi, per daug, kad galėčiau įsinešti jį į saloną“, – parašė M. Galinas.

Vyriškis baisiai nenorėjo priduoti Viktoro į bagažo skyrių, todėl atidėjo skrydį ir priėmė strateginį sprendimą – leidosi į panašaus, tik smulkesnio katino paieškas Maskvoje.

Kitą dieną M. Galinas sugrįžo į oro uostą nešinas mažesniu Viktoro antrininku, kuris svėrė ne per daug.

Po sėkmingos registracijos M. Galinas atidavė mažesnį katiną oro uoste laukusiems jo šeimininkams ir, pasiėmęs Viktorą, įsėdo į lėktuvą.

Kokia gi buvo jo klaida? Noras pasipuikuoti sumanumu – katino apkeitimo operacijos paviešinimas internete! Smagią istoriją iliustruoja lėktuvu skrendančio, pro taurę putojančio vyno žvelgiančio Viktoro nuotrauka. Ir ji įkelta ne kur kitur, o į viešąjį profilį.

Nekeista, kad žinutė patraukė „Aeroflot“ personalo dėmesį. Peržiūrint stebėjimo kamera užfiksuotus vaizdus pavyko labai greitai išsiaiškinti, kad katinas tikrai buvo apkeistas.

Žvelgiant į vėliau M. Galino pasiųstą žinutę, nesunku suprasti, kad vyras susitaikė su skirta bausme, be to, reaguoja į ją su humoru. M. Galinas įkėlė kitą savo augintinio nuotrauką, tik ji daryta dar tada, kai Viktoras buvo kačiukas ir, kaip teigiama šalia paliktame komentare, „vis dar svėrė tiek, kad atitiko oro vežėjo reikalavimus“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)