Spalio mėnesį Filipinuose buvo suimta turistė iš Taivano, kuriai buvo skirta bauda už tai, kad paplūdimyje pernelyg apsinuogino – bent jau vertinant pagal Filipinuose galiojančius standartus.

Valstybinė Filipinų naujienų agentūra PNA pranešė, kad 26-erių metų turistė, kuri lankėsi Borakajuje su savo vaikinu, dėvėjo tokį atvirą virvelinį bikinį, kad viešbučio personalas įspėjo ją neiti į viešumą taip apsirengus. Borakajaus „Inter-Agency Management and Rehabilitation Group“ vadovas Natividadas Bernardino papasakojo agentūrai PNA, jog pora nepaklausė viešbučio personalo patarimo, atrėžusi, jog merginos bikinis yra meno forma, ir jų šalyje gana įprastas.

Tačiau Filipinuose galioja visiškai kitokios kultūrinės normos, tad pamatę taip atvirai apsirengusią turistę, vietos gyventojai ėmė ją fotografuoti ir kelti nuotraukas į socialinius tinklus. Šios nuotraukos žaibiškai išpopuliarėjo.

Policijos vadovas Jessas Baylonas agentūrai PNA pakomentavo, kad šalies, iš kurios atvyko turistė ir jos vaikinas, papročiai ir tradicijos skiriasi nuo Filipinų. Pasak jo, turistai turėtų gerbti kultūrą ir tradicijas šalies, kurioje lankosi, ir elgtis bei rengtis atitinkamai. J. Baylonas pranešė naujienų agentūrai, kad turistei buvo skirta apytikriai 48 dolerių (apie 43 EUR) bauda už „erotinių ir nepadorių vaizdų demonstravimą“.

„Mes, kaip filipiniečiai ir azijiečiai, turime savas kultūrines vertybes, – pasakė N. Bernardino. – Turistai turėtų jas gerbti.“

Tai ne pirmas ir ne vienintelis atvejis, kai turistai buvo nubausti už kultūrinių normų nepaisymą.

Rugpjūčio mėnesį kelionių tinklaraštininkė iš Londono buvo suimta Atėnų Akropolyje, Graikijoje. Adebola Sowemimo papasakojo leidiniui „The Sun“, kad apsaugininkams pasirodė, jog jos balta suknelė nepadori.

Leidinio duomenimis, tinklaraštininkei pateikti kaltinimai nepadoriu elgesiu, tačiau kitą dieną vykusiame teisme ji buvo išteisinta.

2017 m. Kazachstane buvo suimti turistai, dėvėję „mankinius“ – mažai ką dengiantį drabužį, išpopuliarėjusį po filmo „Boratas“, kuriame aktorius Sacha Baronas Cohenas vaidina išgalvotą Kazachstano televizijos laidų vedėją, kuris dėvi manikį.

BBC pranešė, kad atvirais kostiumais apsirengę šeši turistai iš Čekijos pozavo nuotraukoms Kazachstano sostinėje Astanoje. Turistai buvo sulaikyti už nepadorią aprangą, jiems skirta apytikriai 67 dolerių (apie 60 EUR) bauda.

2009 m. Graikijoje buvo suimta 17 britų turistų, kurie vaikštinėjo persirengę vienuolėmis. Jie buvo apkaltinti „skandalingu elgesiu ir netinkamu kostiumo ar uniformos interpretavimu“. BBC pranešė, kad turistai praleido naktį kalėjimo kameroje – vilkėdami tuos pačius vienuolių rūbus, už kuriuos ir buvo suimti. Kitą dieną kaltinimai jiems buvo panaikinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)