Vietos, kurios bus užimtos su jaunesniais nei poros metų vaikais keliaujančių asmenų, veikiant minėtai funkcijai, pažymimos vaiko veiduko piktograma, rašp bbc.com.

Kaip sakė vienas naujovę pakomentavęs keleivis, ši funkcija išties pravers, nes leis iš anksto žinoti, kur atsisėdus teks klausytis kūdikių riksmų per 13 valandų trunkantį skrydį.

Reaguodami į tokį komentarą, netruko pasireikšti tolerancijos pasigedę socialinių tinklų naudotojai. Kai kurie pareiškė, kad problemą galima lengvai išspręsti užsidėjus triukšmą slopinančias ausines.

„Japan Airlines“ svetainėje nurodoma, kad minėta piktograma informuoja kitus keleivius, kurioje vietoje bus pasodintas mažas vaikais. Visgi naujoji priemonė, anot oro transporto bendrovės, nėra patikima šimtu procentų: tuo atveju, jei bilietas įsigyjamas per trečiąją šalį arba naudojantis paskutinės minutės pasiūlymu, piktogramos gali neatsirasti.

Nepaisant šio netobulumo, rizikos kapitalo rinkoje veiklą plėtojantis Rahatas Ahmedas socialiniame tinkle „Twitter“ padėkojo aviakompanijai „Japan Airlines“ už galimybę iš anksto žinoti, kur bus susodinti vaikai.

„Tokia funkcija turėtų būti privaloma visoms aviakompanijoms“, – parašė jis ir pridūrė, kad šiuo pavyzdžiu tikrai galėtų pasekti ir „Qatar Airways“.

„Prieš dvi savaites, kai skridau iš Niujorko į Dohą, šalia manęs klykė trys kūdikiai“, – paminėjo jis.

Žymimos vaikų vietos lėktuve

R. Ahmedo žinutė buvo gausiai komentuojama. Kai kurie piliečiai taip pat džiaugėsi šia, anot jų, nuostabia rezervavimo svetainės funkcija. Aišku, buvo ir tokių, kurie piktinosi ir ragino žmones būti tolerantiškus.

„Visi kažkada buvome kūdikiais. Turime mokytis tolerancijos, kitaip netrukus pasigesime schemų, kuriose būtų sužymėta, kur sėdės tie, kurie kvėpuoja pro burną, seilėjasi, gadina orą ir dar nežinia ką daro“, – parašė vienas „Twitter“ naudotojas.

„Kitados galvojau ir kalbėjau lygiai taip, kaip tu, tačiau kai gimė sūnus, ėmiau suprasti su vaikais keliaujančius žmones“, – pakomentavo R. Ahmedo nuomonę kitas internautas.

Kaip rašoma svetainėje flyingwithababy.com, viena iš labiausiai šeimoms dėmesingų aviakompanijų yra bendrovė „Etihad“, siūlanti įvairiausių galimybių, kaip antai nemokamai naudotis vežimėliais.

Dar du labai palankiai vertinami oro vežėjai – „Emirates“ ir „Gulf Air“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)