Ūjūnio druskožemis, Bolivija

Ūjūnio druskožemis (ang. Salar de Uyuni) dar vadinamas Bolivijos druskos ežeru arba druskos dykuma, yra vienas lankomiausių objektų Bolivijoje ir vienas nuostabiausių reginių pasaulyje. Daugelis apsilankiusių teigia, kad tai į nieką nepanašu, jei pasakytų, kad atsidūrėme kitoje planetoje – nekiltų abejonių. Beveik 11 tūkst. kv. km nusidriekusi didžiausia pasaulyje druskos dykuma yra 3,5 tūkst. metrų virš jūros lygio ir išsiskiria savo akinančia baltuma. Šią baltumą jau tikrai turėjote matyti Instagrame, nes čia tiesiog privaloma sustoti ir įsiamžinti.

Ujūnio druskožemis

Antarktida

Piečiausias žemės taškas, kuriame nėra nieko apart balto sniego ir ledo. Praktiškai negyvenamas žemynas, dar vadinamas Baltuoju žemynu yra didžiausias, šviesiausias ir balčiausias plotas Žemėje. Tačiau Instagrame daug foto nerasite, nes Antarktida negyvenama ne be priežasties – žiemos metu vidutinė temperatūra žemyne yra -49 laipsniai Celsijaus. Visgi pasiryžę nuotykių ekspedicijai čia sutiks pingvinų. Daug pingvinų.
Antarktida

Šeicho Zaido Didžioji mečetė, Abu Dabis

Šeicho Zaido Didžioji mečetė (ang. Sheikh Zayed Grand Mosque) yra tikras architektūrinis šedevras, viena didžiausių mečečių pasaulyje, statyta 11 metų ir duris lankytojams atvėrusi 2007 metais per Ramadaną. Įspūdinga architektūra, sujungusi Islamo tradicinius architektūros elementus ir šiuolaikinius sprendimus, nepalieka abejingų. Kaip ir negalima nepastebėti mečetės baltumo.



Sidnėjaus operos rūmai, Australija

Sidnėjaus Operos rūmai primena jachtų, besišvartuojančių Sidnėjaus uoste, bures. Tai miesto simbolis ir labiausiai atpažįstamas pasaulyje statinys. Ir akinantis šviečiant kaitriai Australijos saulei. Visgi įsižiūrėjus, matoma, jog tarp baltų fasadą dengiančių plytelių yra ir pilkų bei beige spalvų. Dizaineriai nusprendė, jog naudojant tik baltas plyteles, pastatas taps išsišokėliu ir primins tą vargšą žmogelį, kuris persistengė balindamas dantis.
Sidnėjaus operos teatras


Baltoji šventykla, Tailandas

Baltoji šventykla (ang. Wat Rong Khun) ne veltui vadinama Baltąja. Čia viskas yra balta balta su stiklo gabaliukais, kas tikrai netikėtas pasirinkimas, nes įprastai pasirenkama aukso spalva. Balta simbolizuoja Budos tyrumą, o stiklo gabalėliai – jo išmintį.

Daugiau skaitykite Ieskaukeliones.lt arba Facebook puslapyje