Terminas glamping yra sukurtas iš dviejų angliškų žodžių reiškiančių prabangą ir stovyklavimą (ang. glamoruos camping). Tai viešbučio patogumus ir buvimo gamtoje privalumus jungiantis stovyklavimo būdas, populiarėjantis visame pasaulyje – nuo safarių Afrikoje iki nakvynės Andų kalnuose. Šiandien tokio tipo stovyklavietė atidaryta ir Lietuvoje, šalia Vilniaus.

„IKEA atliktos apklausos rodo, jog lietuviams kasdienybėje labiausiai trūksta laiko sau bei gamtos, taip pat atitrūkimo nuo darbų. Matydami šias tendencijas, siūlome būdus kaip šiuos poreikius patenkinti. „Wake way“ vandenlenčių parke įrengėme viešą, visiems prieinamą atostogų gamtoje erdvę. Skyrus minimalias investicijas, panašią galima sukurti net savo balkone, terasoje ar sodyboje. Norime įkvėpti žmones ieškoti netradicinių poilsio gamtoje sprendimų ir atostogų akimirką išgyventi kad ir kasdien“, – sako IKEA rinkodaros vadovė Kristina Mažeikytė.“

IKEA glampingas

Pasak jos, tai pirmasis bendrovės glampingas Baltijos šalyse. Jis šią vasarą įsikūrė „Wake Way“ vandenlenčių parke prie Nemėžio tvenkinio, vos kelios minutės kelio nuo Vilniaus miesto. Čia svečius pasitiks penkios skirtingais stiliais įrengtos palapinės, individualios terasos aplink jas ir bendra „Lounge“ zona su žaidimų aikštele bei griliumi. Lankytojai galės naudotis bendra parko infrastruktūra, dušais, tualetais ir bevieliu interneto ryšiu.

„Nakvynę glampinge siūlome už 10 Eur žmogui sumą. Tie, kas nakvynės nesirinks, parko teritorijoje bei įrengtose poilsio zonose galės ilsėtis nemokamai“, - sakė K. Mažeikytė.

IKEA glampingas

Švedijos bendrovės interjero dizainerė Eimantė Nemanė pasakoja, jog kiekviena palapinė primins vis kitą lietuvių mėgstamą tematiką ar atostogų kryptį.

„Atvykę svečiai galės apsistoti penkių skirtingų stilių palapinėse – iš IKEA baldų ir aksesuarų sukūrėme bohemišką, džiunglių, pajūrio, marokietišką ir indėnišką atmosferas. Kiekvienos iš palapinių viduje yra dvi viengulės lovos ir kiti baldai, reikalingi poilsiui, jaukus apšvietimas, kilimai ir būtiniausi indai. Kiekviena palapinė turi atskirą terasą, taip pat apstatytą lauko baldais“, – pasakoja E. Nemanė. Ji priduria, kad tokias poilsio erdves gali įsirengti kiekvienas, o kokybiškam poilsiui nebūtinos didelės išlaidos ir tolimos kelionės – kartais pabėgimą nuo rutinos suteiks ir kavos puodelis savame balkone ar glampinge.

IKEA glampingas

Martynas Šlikas, „Wake Way“ parko įkūrėjas teigė, kad palapinių miestelis leis laiką gamtoje praleisti ne tik dieną, tačiau ir naktį.

„Dizainerių įrengtos palapinės leis atitrūkti nuo miesto šurmulio ir pabėgti į gamtą, neaukojant komforto. Mūsų parkas ir glampingas atviras ne tik vandenlenčių sporto entuziastams, bet visiems lankytojams iš Lietuvos bei užsienio šalių. Jau šią savaitę palapinėse apsigyvens pirmieji svečiai“, - sakė vandenlenčių sporto parko įkūrėjas.

IKEA glampingo administracija dirbs 7–22 val. darbo dienomis, savaitgaliais - 9–22 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)