Vilnius yra vienas iš trijų miestų pasaulyje, į kuriuos privalomai turi atvykti šie dvi savaites trunkančių lenktynių „Payment Race“ dalyviai. Be Lietuvos sostinės, jie taip pat privalėjo aplankyti Šiaurės Airiją ir Honkongą, skelbiama „Go Vilnius“ pranešime žiniasklaidai.

Lenktynių dalyviai - dvi tarp startuolių populiarios nuomonės lyderės Sophie Theen ir Valentina Kristensen bei britų socialinės medijos žvaigždės Max Fosh ir Alex Hobern. Pagrindinis šių lenktynių tikslas – per dvi savaites iš Londono per kitą Žemės rutulio pusę nusigauti iki Amsterdamo, kur vyks viena didžiausių finansinių technologijų konferencijų „Money 2020“. Šios lenktynės yra pramoginė šios konferencijos dalis, skirta atskleisti, kaip finansinės technologijos veikia praktikoje. Todėl jų dalyviai naudodami tik vieną mokėjimo priemonę turi pasirūpinti visomis kelionės išlaidomis – kelionės bilietais, viešbučiais, maistu ir t.t.

Keliaudami dalyviai renka taškus už įvairius iššūkius – pavyzdžiui, turi apkeliauti kuo daugiau šalių, panaudoti kuo daugiau transporto priemonių. „Money 2020“ metu didžiojoje scenoje vyks lenktynių nugalėtojų apdovanojimai.

Dalyviai nėra vieniši šiose lenktynėse – jie gali naudotis įvairių patarėjų ir visų lenktynių sekėjų patarimais bei pagalba. Lenktynes galima sekti socialiniuose tinkluose naudojant grotažymes #Paymentsrace, #Money2020eu, #RTWrace.

„Payment Race“ lenktynes į Vilnių pakvietė ir jų dalyviams čia orientuotis ir kuo geriau pažinti miesto, kaip fintech centro privalumus, padeda agentūros „Go Vilnius“ ir „Investuok Lietuvoje“.

Vilniaus miesto turizmo ir verslo plėtros agentūros „Go Vilnius“ direktorė Inga Romanovskienė sako, kad trys pasaulio vietos, kur turės atvykti lenktynių dalyviai, pasirinktos ne atsitiktinai, o pagal savo svarbą finansinių technologijų srityje. „Tai, kad lenktynės sustos ir Vilniuje, kuriame bus išbandoma mokėjimų infrastruktūra, yra nemažas įvertinimas mūsų miestui kaip „fintech“ centrui. Tai rodo, kad šioje srityje esame vis labiau žinomi, o šios lenktynės dar labiau prisidės prie žinomumo didinimo“, – teigia I. Romanovskienė.

Lenktynių dalyviai, viešėdami Vilniuje, kalbins Vilniuje įsikūrusias finansinių technologijų įmones, vėliau šie interviu bus rodomi vieno svarbiausių fintech leidinių „Fintech Finance“ „Youtube“ kanale ir pristatomi didžiulėje „Money 2020“ konferencijoje bei kituose kanaluose.

Sophie Theen, kuri visų lenktynių metu atsiskaito mokėjimų kortele, yra startuolių bendruomenės mentorė ir karjeros koučerė iš Londono. Valentina Kristensen, kelionėje naudojanti grynuosius pinigus, yra Didžiosios Britanijos banko „OakNorth“, skatinančio įmonių augimą, Plėtros ir komunikacijos direktorė.

Mobiliaisiais mokėjimais kelionėje besikliaunantis Max Fosh yra britų socialinės medijos žvaigždė, filmuojantis įrašus „Youtube“ kanalui „StreetSmart“. Kita britų socialinės medijos žvaigždė Alex Hobern, išpopuliarėjęs televiziniame realybės šou, gali tapti pirmuoju žmogumi apkeliavusiu aplink pasaulį atsiskaitant tik kriptovaliutomis.

„Money 20/20“ yra vienas didžiausių finansinių technologijų renginių Europoje. Birželio 3-5 dienomis Amsterdame vyksiančiame renginyje dalyvaus skirtingų finansinių technologijų sričių įmonės, reguliuotojai, potencialūs investuotojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją