1500 kilometrų – tokį atstumą bėgdamas kaunietis bendrai kelionėje ketina užtrukti 76 dienas, skelbiama pranešime spaudai.

„Per parą ketinu įveikti 30-40 kilometrų. Ne todėl, kad negalėčiau daugiau. Todėl, kad neperdegčiau. Maratonus bėgiojantys žmonės įspėjo – galiu būti kupinas jėgų įveikti daug didesnį atstumą, bet raumenys vėliau kelias dienas tiesiog nebepaisys kitų mano planų“, - gautais patarimais dalinosi D. Narauskas, kuriam surengtos netradicinės išlydėtuvės – vaikinui išsikalbėti, pasidalinti mintimis prieš kelionę bei papasakoti apie save padėjo patyręs renginių vedėjas Dainius Palivonas.

Atšaurioje Aliaskoje kauniečio laukia įvairūs iššūkiai – nuo besikeičiančio oro ir laukinių gyvūnų iki vienatvės. Danielius pasidomėjo, kad bėgant per šią JAV valstiją teks išvysti besiskiriantį kraštovaizdį, patirti ir gerokai žemesnę bei kiek aukštesnę virš 0 laipsnių temperatūrą.

D. Narauskas buvo skaičiavęs, kad jam šis iššūkis atsieis kiek daugiau nei 4000 eurų. Pinigų poreikis sumažėjo po to, kai funkcionalių drabužių parduotuvių tinklas „Hiatus“ jam parūpino visą aprangą – nuo termo drabužių iki avalynės bei striukės. Taip pat padovanojo kuprinę ir palapinę. Miegmaišį iš kito rėmėjo Danielius taip pat gavo dovanų.

„Šie daiktai man kelionėje bus svarbiausi. Juos jau testavau lietuviškos žiemos sąlygomis ir kiekvieną tarsi prisijaukinau. Man buvo svarbu ne tiek patys daiktai, kiek jų funkcionalumas bei svoris. Juk bėgdamas visą savo turtą turėsiu kartu“, - sakė D. Narauskas.

Vaikinas įsitikinęs, kad bėgimo metu jo asmeniniai daiktai, palapinė, maistas svers apie 10 – 11 kilogramų.

Naktis Danielius ketina praleisti palapinėje.

„Tik šiuo metų laiku Aliaskoje šviesu beveik visą parą“, - apie susidūrimą su dar vienu iššūkiu kalbėjo pašnekovas.

Nemažą kelionės dalį Danielius galės pabendrauti su vietiniais gyventojais, tačiau prieš žygio pabaigą bus net keletas ar keliolika dienų kai jis bus vienas bekraščiuose sniegynuose. Tuo metu, pasak vaikino, svarbu neprarasti orientacijos.

„Šioje teritorijoje neveikia ir interneto ryšys. Manau, būtent tuo metu galiu akivaizdžiausiai susidurti su savo baimėmis“, - sakė D. Narauskas.

Ruošdamasis bėgimui per Aliaską, Danielius atlikinėjo šalčio praktikas, lankė jogos užsiėmimus, sportavo. Vaikinas papasakojo – bėgiodamas jis muzikos nesiklauso, o mėgsta įsiklausyti į tylą.

Danielius Narauskas

„Nors šiaip muziką labai mėgstu ir norėjau vežtis nedidelį instrumentą. Bet vis dėlto šios minties atsisakiau dėl kelių priežasčių – papildomo svorio bei to, kad, prieš kelis metus keliaudamas ilglente per Ameriką patyriau, jog jis tik trukdo, o groti dėl nuolat besikeičiančių įvykių gausos net nelieka laiko“, - sakė D. Narauskas.

Tiesa, renginių vedėjas Dainius Palivonas išlydėtuvių kaltininką išprovokavo tiesiog pagroti savo kūnu bei kartu sukūrė kelionės hitą, klausytojų tarpe sukėlusį didžiules ovacijas.

„Tokiu atveju jokių papildomų daiktų nereikia – gali groti lūpomis ar rankomis“, - patarė D. Palivonas.

Bene paskutiniajame prieš kelionę viešame susitikime su Danieliumi neišvengta ir temų apie Aliaskos laukinius gyvūnus. Vaikinui iškyla grėsmė akis į akį susidurti su grizliais ar briedžiais. Kaunietis itin atidžiai domėjosi šia tema ir žino, jog, pirmiausia, prie savęs arti negalima turėti jokio maisto. Kol ilsimasi, jį patariama virve pririšti kuo auščiau ant medžio šakos. Jei augmenija negali padėti, praverčia specialūs indai ir jų paslėpimas sniege.

„Aliaskoje laukia daug nežinomųjų. Su pirmaisiais jų susidursiu pradėjęs bėgti balandžio 18 dieną. O vėliau, tikiuosi, neliksiu be ryšio ir galėsiu susisiekti su pasauliu“, - sakė vaikinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)