Tuo metu kelionių agentūros „Baltic Clipper“ Turizmo ir rinkodaros direktorė Vilija Skaudžiuvienė išskyrė daugiau pamėgtų lietuvių lankomų regionų.

„Vasarą didžiausi srautai iš Lietuvos keliauja į Turkiją, Graikijos salas, Bulgariją. Taip pat populiarios yra Ispanija, Italija, Juodkalnija, Kipras. Kalbant apie tolimesnius kraštus - Maldyvų, Balio, Tailando populiarumas neatslūgsta. Auga susidomėjimas kelionėmis į Mauricijų, Šri Lanką, Kubą. Taip pat lietuviai vis labiau atranda kruizus ir jų privalumus”, - Lietuvos turizmo asociacijos pranešime cituojama V. Skaudžiuvienė.

Pasak kelionių eksperto Rimvydo Širvinsko-Makaliaus, Lietuvoje ryškėja tendencija, kai gyventojai į keliones nusprendžia važiuoja vieni.

„Pamažu žmonės ima keliauti ir po vieną, jiems nebūtina ieškoti bendrakeleivių. Tokia tendencija įsibėgėja ir Lietuvoje. Patys asmeniškai gauname užklausų dėl pavienių keliautojų, kainų paskaičiavimų keliaujant vienam asmeniui ar dėl patarimų, kaip reikėtų elgtis keliaujant vienam ir kaip sutaupyti”, - sakė ekspertas.

Tuo metu kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ Lietuvoje Viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vadovė Inga Aukštuolytė sakė, kad pernai vasarą atlikto keliautojų įpročių tyrimo rezultatai atskleidė, kad po vieną keliaujančių asmenų daugėja, tačiau kol kas šis pokytis nėra statistiškai reikšmingas.

„Dažniausiai po vieną žmonės keliauja darbo reikalais ar lankydami svetur gyvenančius giminaičius, draugus“, - sakė I. Aukštuolytė.

Lietuvos turizmo asociacijos pranešime taip pat pastebima, kad naujos keliavimo tendencijos dažnai suformuoja naujus keliautojų įpročius.

„Iš tikrųjų keliautojai vis dažniau kreipiasi, žinodami ko nori, kas anksčiau buvo retas dalykas. Taip pat matoma, kad keliautojai investuoja daug laiko į savo kelionės planavimą, net ir patikėdami tą keliavimą kelionių organizatoriui ar kelionių agentūrai”, - minėjo R. Širvinskas-Makalius.

Lietuvoje taip pat daugėja trumpų, kelias dienas trunkančių, bet dažnesnių kelionių.

„Lietuvoje jau kelerius metus yra pastebima tai, kad keliaujama dažniau. Kelionės dažnėja todėl, jog Lietuvoje didėja skrydžių krypčių pasirinkimas, pigių skrydžių bendrovės vykdo plėtrą mūsų šalyje. Tik lietuviai nėra linkę to laikyti savo atostogų skrydžiu - jie bando prisitaikyti prie ilgųjų savaitgalių su laisvadieniais arba išeiti atostogų vieną arba dvi dienas”, - sakė R. Širvinskas-Makalius.

V. Skaudžiuvienės teigimu, dažnai keliaujantys žmonės skaido savo atostogas į žiemos ir vasaros, o tarp atostogų nevengia ieškoti trumpų, netolimų savaitgalio kelionių.

Kelionių ekspertų teigimu, lietuviai dažniau renkasi viešbučius, o dalijimosi platformos yra populiarios tarp savarankiškai keliaujančių asmenų.

„Kol kas tikrai labiau renkasi viešbučius galbūt todėl, kad tai nuo seno yra įprastas nakvynės būdas. Viešbučių užsakymo platformos Lietuvoje yra labiau žinomos negu apartamentų ar privačių įstaigų pasiūla. Bet populiarėja iš tiesų ir privatus apgyvendinimas”, - sakė R. Širvinskas.

Tuo metu „Tez Tour“ atstovė I. Aukštuolytė pateikė keliautojų statistiką renkantis apgyvendinimą, kuri rodo, kad pastaraisiais metais daugėjo įsigyjančių kelionės paketą iš kelionės organizatoriaus. Jos teigimu, pernai kelionių organizatoriaus keliones rinkosi 53 proc., o savarankiškai keliavo 47 proc. Užpernai per kelionių organizatorių atostogavo 51 proc., o savarankiškai keliavo 49 proc. žmonių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)