Nuo lapkričio 1 dienos įsigaliojusi „Wizz Air“ bagažo politika užtikrina, kad visi keleiviai į orlaivio saloną su savimi gali pasiimti vieną rankinio bagažo krepšį visų bendrovės skrydžių metu. Ši bagažo politika, atsižvelgiant į individualius keleivių pageidavimus, suteikia galimybę taip pat pasirinkti iš daugiau nei 50 skirtingų mokamų variacijų keliaujant, rašoma bendrovės pranešime.

„Wizz Air“ tiki, kad šis tikslingas požiūris į bagažo politiką prisidės prie patogesnio ir greitesnio keleivių įlaipinimo, geresnės klientų patirties keliaujant ir kartu sustiprins bendrovės išvykimo laiko efektyvumą. Būdami dar labiau įsitikinę, kad rankinio bagažo krepšys tilps į orlaivio saloną, ir turėdami naują, platesnį bagažo dydžio ir svorio pasirinkimą dabar keleiviai turi plačias galimybes pasirinkti iš įvairių kombinacijų pasirinkimų.

Delfi primena, kad „Ryanair“ ir „Wizz Air“ buvo skirta milijoninė bauda dėl naujų rankinio bagažo taisyklių.

Italijos konkurencijos tarnyba dėl ginčytinų rankinio bagažo taisyklių buvo skyrusi milijonines baudas pigių skrydžių bendrovėms „Ryanair“ ir „Wizzair“. Airių kompanija „Ryanair“ turės sumokėti 3 mln. eurų baudą, o vengrų „Wizzair“ - 1 mln. eurų.

Abi oro bendrovės prieš kurį laiką pakeitė į lėktuvo saloną leidžiamo įsinešti rankinio bagažo taisykles. Nuo lapkričio pradžios nemokamai leidžiama įsinešti tik nedidelį bagažo vienetą, kuris telpa po sėdyne, pavyzdžiui, rankinę ar kuprinę. Už nedidelį lagaminą jau reikia susimokėti.
„Ryanair“ argumentavo, kad taip norima sumažinti laukimo laiką keleivių įlaipinimo metu ir išvengti vėlavimų. Nes prieš tai būdavo, kad rankinis bagažas, kuris netilpdavo į bagažo lentyną lėktuvo salone, turėdavo būti pažymėtas ir perdėtas į krovinių skyrių - dėl to esą orlaiviai vėluodavo pakilti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)