„Dėl dūmų rūsio patalpose (...) Čampino oro uosto terminale apie 8 val. (vietos, 9 val. Lietuvos laiku) atsargumo sumetimais įvykdyta evakuacija“, – pranešė Italijos sostinės oro uostų operatorė „Aeroporti di Roma“.

Čijampino oro uostas buvo uždarytas, visi keleiviai evakuoti, skrydžiai atšaukti. Bendrovės „Skycop“ atsiųstame pranešime rašoma, kad iš oro uosto Ryanair avialinijomis išskristi turėję lietuviai įstrigo Romoje. Kol kas Ryanair jokios informacijos apie tolimesnius veiksmus nesuteikė.

„Pasimetę keleiviai nėra informuoti apie savo teises. Preliminariai manoma, jog skrydžiai nebus vykdomi porą dienų. Nors šiuo atveju piniginė kompensacija ir nepriklausys, tačiau visiems keleiviams įstrigusiems Romoje avialinija privalo suteikti maisto ir vandens, galimybę paskambinti, išsiįsti el. laiškus, pervežimą į/iš oro uosto, pasirupūpinti keleivių nakvyne ir pakaitiniu skrydžiu. Reikalaukite savo teisių užtikrinimo“, - rašoma pranešime.

Pirminiais duomenimis, apie 8 valandą ryto, oro uoste kilo gaisras.

Apie nukentėjusiuosius nepranešama. Evakuacija vyko sklandžiai, pažymi „la Repubblica“.

Į įvykio vietą atvyko policija ir ugniagesiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)