Kaip teigiama VVTAT išplatintame pranešime, pigias keliones siūlanti JAV registruota bendrovė „WorldVentures“ pardavimus galimai vykdo finansinės piramidės principu, t. y. skatina tapti įmonės klubo nariais, kviesti prisijungti kuo daugiau naujų narių ir taip gauti vis palankesnes sąlygas įsigyti organizuotas keliones.

Tačiau VVTAT įspėja, kad minėta bendrovė bei jos padalinys „Dream Trips“ nėra registruoti Lietuvos Respublikoje ir neturi kelionių organizatoriaus licencijos.

Taip pat nėra jokių žinių, kad būtų registruota kelionių organizatoriumi Europos Sąjungos šalyje, todėl asmenys, įsigiję paslaugas iš šios bendrovės, nėra apsaugoti pagal Lietuvos Respublikos įstatymus.

Reaguodama į šią situaciją, VVTAT primena, kad prieš įsigyjant kelionę būtina išsiaiškinti visą informaciją apie kelionių organizatorių: ar jis yra įtrauktas į šį aktualų sąrašą, ar gali verstis išvykstamuoju turizmu ir, ar turi kelionių organizatoriaus draudimą nemokumo ar bankroto atveju.

Aktualus kelionių organizatorių sąrašas skelbiamas VVTAT tinklalapyje, skiltyje „Turizmo paslaugų teikėjai“.

VVTAT atkreipia dėmesį, kad pirkdami organizuotą turistinę kelionę iš Lietuvoje ar Europos Sąjungoje nelicencijuoto kelionių organizatoriaus gyventojai patys prisiima riziką šio nemokumo ar kitos galimos žalos kilimo atveju.

Kaip praėjusių metų gruodį rašė dienraštis „Vakarų ekspresas“, į Amerikoje registruotos kompanijos „WorldVentures“ tinklinės rinkodaros pinkles klaipėdietę esą įviliojo draugė, po to, kai sudalyvavo jos rengtame pristatyme.

Dienraščio teigimu, jai buvo pateiktos internete rastų kelionių kainos kur kas žemesne kaina, kuria esą naudojasi konkurso nariai. Tačiau tam, kad taptų klubo nare moteris turėjo įsigyti vienkartinę kortelę už 500 dolerių ir kas mėnesį sumokėti dar po 100 dolerių. Tuo tarpu į šį tinklą įtraukus bent keturis pažįstamus, mėnesinio mokesčio mokėti nereikėtų.

Susiviliojusi pasiūlymu moteris sutiko prisijungti prie programos ir kompanijai pervedė visus reikalingus mokėjimus. Tačiau, kai po kelių mėnesių su vyru nusprendė vykti į Tenerifę sužinojo, kad kompanija staiga bankrutavo.

„Parašius tuo pačiu pavadinimu užsienyje veikiančiai kompanijai, jos atstovai atsiprašė už prastai lietuvių atliktą darbą ir pažadėjo, kad mes galime be papildomo mokesčio atskristi į Tenerifę savaitei. Tiesa, turėjome patys įsigyti lėktuvo bilietus. Kad pritaikytume juos prie mums rezervuotos viešnagės Tenerifėje, teko sumokėti didžiulius pinigus. Todėl ta kelionė mums buvo netgi brangesnė, nei būtume vykę su kuria nors Lietuvoje veikiančia kelionių agentūra“, - „Vakarų ekspresui“ pasakojo moteris.

Nuskridę į Tenerifę jie turėjo išklausyti dar vieną pristatymą, kurio metu sužinojo, kad užsienyje veikianti kompanija savaitės poilsį Tenerifėje veltui dovanoja kiekvienam, kuris sutinka atskristi ir išklausyti pristatymą.

„O Lietuvoje šios kompanijos vardu prisistatę asmenys sugalvojo kaip papildomai užsidirbti ir ėmė pinigus už tai, kas turėtų būti suteikiama nemokamai“, - nemalonią patirtį prisiminė moteris.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)