Romantiškų galių mineraliniai šaltiniai ir meilės istorijų paslaptys

Birštono mineraliniai šaltiniai žmones į Birštoną nuo seno traukė ne tik dėl savo gydomų savybių, rašoma pranešime spaudai. Buvo manančių, kad Vytauto ir Birutės šaltiniai turi ir romantiškų galių. Toks tikėjimas paskatino Birštoną tapti mėgstama pramogų vieta – vasaros estradoje nuo ryto poilsiautojams grodavo orkestras, visi rinkdavosi susipažinti, bendrauti, megzdavosi romantiškos pažintys. Gydytojai net pykdavo, kad jų sveikatinimo darbas po šokių nueina perniek.

Dvidešimtojo amžiaus viduryje Birštono „Baltojoje viloje“ gydėsi rašytojas Balys Sruoga. Pasakojama, kad būtent čia jis parašė „Dievų mišką“, o žymųjį eilėraštį „Giesmė Viešnelei Žydriajai“ jis sukūrė įkvėptas užgimusių šiltų jausmų medicinos studentei.

Būta ir nelaimingos meilės istorijų. Pasakojama, kad tarpukariu į Birštoną atvažiavęs gydytis vokietis įsimylėjo birštonietę slaugę. Ši gerbėju kurį laiką džiaugėsi, o kai dėmesys pabodo, jauna mergina sugalvojo gudrų planą, kaip juo atsikratyti: paprašė pažįstamo vyro pagelbėti, įsikibo jam į parankę ir demonstratyviai praėjo pro sanatorijos langus. Įsimylėjėlis, žinoma, visa tai pamatė, išbėgo į aikštelę prie kurhauzo ir čia pat paleido į save šūvį.

Ką Birštonas siūlo nuveikti planuojantiems pasimatymus

Įdėmiau panagrinėjus istorinius šaltinius, Birštone galima aptikti ir daugiau meilės istorijų – kurorte kitaip plaka širdis ir mato akys. Svarbiausia, kad ši aura iš Birštono niekur nedingo, tik atsirado daugiau privatumo, daugiau laisvės mėgautis romantiškomis akimirkomis. Pateikiame keletą pasiūlymų, kurie neabejotinai patiks Birštone poilsiaujantiems po du.

Birštonas

1. Pasivaikščiojimas Nemuno krantine

Daugiau nei du kilometrai vingiuojančiu taku palei Nemuną pėstute jums ne tik pakels nuotaiką, leis giliau įkvėpti, bet ir atvers širdis atviriems pokalbiams. Galbūt, paskatins pasvajoti, aptarti bendrus planus.

2. Kopimas į Vytauto kalną

Po pasivaikščiojimo krantine, vaizdas įkopus į Vytauto kalną – tai kaip vyšnaitė ant torto. Endorfinų pliūpsnis garantuotas. Beje, tai puiki vieta ištarti lemtingąjį norą, nes Vytautas Didysis Birštone globoja visus tvirtus sprendimus. Kalno papėdėje būtent vasario 14-ąją Vytautas Didysis suteikė Kaunui privilegiją – Magdeburgo teises. Taigi, šioje vietoje palanku priimti svarbius sprendimus.

3. Poilsis mineralinio vandens paviljone „Birutės vila“

Nusileidus nuo kalno ir perėjus centrinį miesto parką, užeikite į „Birutės vilą“. Šiame paviljone visais metų laikais veikia mineralinio vandens baseinas, fontanėliai, vandens garinimo siena. Įsitaisykite patogiuose krėsluose ir pakvėpuokite sveikatai naudingu mineralinių vandenų oru, atgaukite jėgas ir pailsėkite. Čia poilsis ir sveikatinimas nemokamas.

Birštonas

4. Vakarienė restorane „Old Town Grill“

Šiame moderniai įrengtame restorane gausu tarpukario modernizmo detalių. Jaukią aplinką ir maisto kokybę patvirtino pats A. Užkalnis, kurio skoniui įtinka toli gražu ne visi Lietuvos restoranai. Didelis privalumas, kad čia puikiai jausis ir šeimos su vaikais.

5. Egzotiška purvo procedūra „Versmės“ sanatorijoje


Natūralaus gydomojo purvo su moliu procedūra, kurią sanatorijos darbuotojai ir svečiai praminė „Šreku“, iš pirmo žvilgsnio gali kaip reikiant prajuokinti. Procedūra atliekama savarankiškai – specialioje privačioje patalpoje jums specialiai paruošiamas natūralus, ekologiškai švarus, išvalytas ir susmulkintas rusvasis molis, kuriuo turite patys išsitepti visą kūną. Procedūra trunka apie 20 min., po kurios viską lengvai nuplaunate vandeniui.

Nepatikėsite – oda taps švelni, kaip net prabangiausios procedūros nepadaro. Tokia procedūra atjaunina, suartina ir garantuoja šypseną keliančius prisiminimus ilgam.

Birštonas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)