Geografas šiais metais jau trečią kartą kviečia dalyvauti geografijos žinių konkurse ne tik moksleivius, bet ir suaugusiuosius. Konkursas vyks sausio 26 dieną per tarptautinę turizmo ir aktyvaus laisvalaikio parodą „Adventur“ Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“. Jame gali dalyvauti visi norintys, o iš anksto užsiregistravę konkurso dalyviai į parodą pateks nemokamai.

– Jau kelerius metus rengiate geografijos žinių konkursą moksleiviams ir suaugusiems. Kokių žinių reikia šiam konkursui?

– Konkurse bus pateikta 30 iliustruotų užduočių. Dalyviams reikės pasirinkti vieną teisingą atsakymą iš keturių. Konkurso klausimai apims Lietuvos, Europos ir pasaulio turizmą, taip pat bendras geografines temas. Konkurso klausimai vienas po kito bus perskaitomi ir demonstruojami didžiuliame ekrane. Dauguma klausimų bus iliustruoti. Visi dalyviai gaus atsakymams fiksuoti skirtus lapus, į kuriuos reikės įrašyti teisingus atsakymus arba pažymėti teisingą atsakymą žyminčią raidę.

– Kaip vertinate lietuvių geografijos žinias? 



– Viskas priklauso nuo žmogaus – jei jis daug skaito, domisi, seka įvykius Lietuvoje ir pasaulyje, žinoma, jis žinos daugiau nei tas, kuris geografijos mokėsi tik mokykloje. Vienokių ar kitokių žinių turime, tačiau pasaulis yra toks permainingas, kad šias žinias nuolat reikia atnaujinti. 


– Internete apstu informacijos, „Google“ žemėlapiuose galima rasti kone bet kurią pasaulio vietą. Ar šiuolaikiniam keliautojui geografija reikalinga?



– Geografija nėra mokslas tik apie žemėlapius, jie sudaro tik nedidelę dalį šio mokslo. Išmanydamas geografiją keliautojas gali ne tik sutaupyti pinigų, bet ir nepapulti į keblias situacijas. Geografijos žinios padeda susigaudyti ir išvengti liūčių sezono, turistų grūsčių, sausrų ir kitokių atostogas apkartinančių reiškinių.

– Kaip tinkamai pasiruošti konkursui?



– Per porą dienų pasiruošti nepavyks, bet kviečiame visus norinčius ateiti su gera nuotaika ir išbandyti savo jėgas. Tereikia užsiregistruoti ir atvykti. Beje, užsiregistravę konkurso dalyviai gaus nemokamus bilietus apsilankymui „Adventur“ parodoje. 



Daugiau apie konkursą:


Lietuvos geografijos mokytojų asociacija, kartu su LITEXPO, kviečia gyventojus iš visos Lietuvos registruotis bei dalyvauti Geografijos žinių konkurse, kuris vyks 2019 m. sausio 26 dieną Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO.

Suaugusiems skirtame konkurse kviečiami dalyvauti vyresni nei 19 metų suaugusieji gyventojai iš visos Lietuvos. Konkurso dalyvis turi būti baigęs Vidurinę bendrojo lavinimo mokyklą.

Konkursas vyks sausio 26 dieną parodos ADVENTUR metu 5 parodų salės 2 aukšte (konferencijų erdvė 5.1).

Dalyvių registracija
Registracija vyksta iki 2019 m. sausio 26 d.
Registracija vyksta šiuo adresu: lgmakonkursas@gmail.com
Registruojantis būtina nurodyti: vardą, pavardę, amžių, gyvenamosios vietos adresą, profesiją, el. pašto adresą, mobilųjį telefoną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)