Ramono oro uostas iš pradžių aptarnaus tik vidaus skrydžius, tačiau laipsniškai bus atvertas ir tarptautiniams skrydžiams, pareiškė susisiekimo ministras Israelis Katzas (Izraelis Kacas).

Inauguracijos ceremonija įvyks sausio 21 dieną ir joje dalyvaus ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahu).

Kada oro uostas pradės veikti visu pajėgumu ir aptarnauti tarptautinius skrydžius, jis nenurodė.

Apytikriais duomenimis, į oro uosto statybą buvo investuota 1,7 mlrd. šekelių (395 mln. eurų). Statybos darbai buvo pradėti 2013 metais, tačiau pradinės projekto specifikacijos vėliau buvo tikslintos.

Oro uostas pastatytas už maždaug 18 kilometrų nuo Izraelio Elato kurorto prie Raudonosios jūros ir yra netoli Jordanijos Akabos uosto.

Oro uosto svetainėje pažymima, jog iš pradžių jis galės aptarnauti iki 2 mln. keleivių per metus, tačiau iki 2030 metų jo pajėgumas galės būti padidintas iki 4,2 mln. keleivių.

Jis pakeis Ovdos oro uostą, esantį už maždaug 60 kilometrų nuo Elato, ir prireikus į jį galės būti nukreipiami skrydžiai iš netoli Tel Avivo esančio Ben Guriono tarptautinio oro uosto.

Naujasis oro uostas pavadintas Ilano Ramono – pirmojo Izraelio astronauto, kuris žuvo sudužus erdvėlaiviui „Columbia“, – garbei.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)