Šį sezoną iš Lietuvos į Egiptą planuoja keliauti apie 35 000 žmonių – 10 proc. daugiau nei praėjusias metais. Rezervuojant atostogas šiuo metu, kelionės kaina vienam asmeniui vidutiniškai kainuoja 400 eurų, rašoma pranešime spaudai.

Turkiją keičia Egiptu

„Egipte puikūs orai tęsiasi ištisus metus, tačiau turistams čia palankiausia vykti lapkričio–kovo mėnesiais, kai ir oro, ir vandens temperatūra dienomis siekia apie 22–25 laipsnius. Tokios šilumos tikrai užtenka ir maudynėms, ir deginimuisi, be to, karštis nealina, todėl kartu galima laiko skirti šalies ir kultūros pažinimui“, – sako Neringa Kurtinaitienė, „Kidy Tour“ produkto vadovė.

N. Kurtinaitienė pastebi, kad Egiptas yra pirmasis keliautojų pasirinkimas būtent tada, kai baigiasi atostogų sezonas Turkijoje, kuri yra mėgstamiausia lietuvių kryptis šiltuoju metų laiku. Egiptas tarp lietuvių šeimų mėgiamas dėl gero kainos ir kokybės santykio, taip pat šalis vilioja turistus savo pramogomis.

Žiemą atostogauja aktyviau

Jei Turkijoje tautiečiai dažniau renkasi ramų poilsį viešbučiuose, žiemos atostogas Egipte leidžia kur kas aktyviau. Kas antras lietuvis Egipte atostogų metu renkasi bent po vieną ekskursiją.

Vienas populiariausių lankymo objektų – Egipto piramidės, taip pat dauguma nori išbandyti nardymą. Populiariausios ir greičiausiai rezervuojamos tos kelionių datos, kurios sutampa su moksleivių atostogomis Lietuvoje, taip pat labai populiaru Egipte minėti šv. Kalėdas, sutikti Naujuosius metus.

Dėl kokybės – domėtis papildomai

Dažniausiai turistai vyksta į Egipto kurortą Hurgadą, čia renkasi 5 žvaigždučių viešbučius su viskas įskaičiuota paketu.

„Ypač pirmą kartą į šią šalį keliaujantiems lietuviams svarbu įsiminti, kad Egipto viešbučių skirstymui negalioja Europos standartai, todėl rekomenduojama ne tik rinktis žvaigždutes, bet ir pasikonsultuoti su kelionių gidu, patiems pasidomėti teikiamomis paslaugomis, kitų atostogautojų atsiliepimais“, – atkreipia dėmesį N. Kurtinaitienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)