Jau kelias savaites Pakruojo dvaro sodyboje meistrų komanda iš Kinijos įrenginėja per 20 įspūdingų šviesos instaliacijų, rašoma pranešime spaudai. Lapkričio 24 dieną startuosiantis festivalis iki pat sausio 6 dienos kiekvieną savaitgalį ir Kalėdų dienomis vilios mistiškais Kinijos kultūros simboliais, tviskančiais pasakų motyvais ir spalvingu gyvūnijos pasauliu. Be to, Pakruojo dvaro Baronas lankytojams yra paruošęs pluoštą pramogų.

Šventinėje „Didžiųjų Kinijos žibintų“ festivalio mugėje dalyvaus ne tik nagingieji mūsų krašto amatininkai, bet ir meistrai iš pačios Kinijos. Jie pristatys amžių tradicijomis alsuojančius darbus: iškalbingais raižiniais puoštus bambuko gaminius, dinastijų istoriją ženklinančius antspaudus, iš tešlos lipdytas žmonių bei gyvūnų figūrėles, siuvinėjimą ant šilko, tapymą pirštais.

Nustebsite sužinoję, kad Kinijos meistrai šilką siuvinėja žmogaus plauko plonumo siūlais. O stiklo butelius, puoštus įmantria tapyba, kuria ištisus mėnesius, mat teptuku darbuojasi ne ant išorinės, bet vidinės butelio dalies.

Kinijos žibintų festivalis

Prie dvaro rūmų veiksiančioje Pasakų aikštėje Lietuvos ir Kinijos aktoriai nukels į vienos ryškiausių pasakų pasaulyje - Šarlio Pero „Pelenės“ istoriją. Interaktyvus, visai šeimai skirtas spektaklis „Pelenė“ žiūrovų patogumui bus rodomas po kelis kartus kiekvieną festivalio dieną. Mažųjų svečių taip pat lauks tviskantis saldainių namelis ir elniais kinkytų Kalėdų senio rogių žibintai, kur bus galima sutikti ir patį Kalėdų senelį.

Kinijos žibintų festivalis

Daugiau nei mėnesį vyksiančio festivalio lankytojams dvare specialiai ruošiama degustacijų salė. Joje bus galima susipažinti su išraiškingais rytietiškais skoniais ar išmėginti Kinijoje ypatingai vertinamą arbatos gėrimo ceremoniją.

Festivalyje netrūks ir dvariškų pramogų. Štai Baronas pakvies pasivažinėti dvaro ristūnais kinkytomis rogėmis arba karieta, o Baronaitė – į pikantiškais pasakojimais nuspalvintą ekskursiją „Nerašytos dvaro istorijos“. Ištroškusieji galės aplankyti dvaro Žaldoko bravorą arba senovinę dvaro vaistinę Aptieką, kurioje ras unikalių receptūrų mikstūrų.

Kinijos žibintų festivalis

Šviesos festivalis „Didieji Kinijos žibintai“ vyks nuo lapkričio 24 iki sausio 6 d. kiekvieną penktadienį, šeštadienį, sekmadienį bei gruodžio 25 ir 26 dienomis Pakruojo dvaro teritorijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)