Tualetai gerai matomi ir nepriėjus prie pilies – nuo apžvalgos aikštelės, kurioje būriuojasi Trakų pilį fotografuojantys turistai, šviečia balta tualetų eilė. Žmonės piktinosi, kad neįmanoma gražiai nufotografuoti pilies, nes į kadrą lenda tualetai.

„Trakuose lankomės pirmą kartą, todėl norėjome pasidaryti gražių šeimos nuotraukų pilies fone, bet nenumanome, kaip nusifotografuoti, kad tie (tualetai) nelystų į kadrą. Čia jie visada stovi? Gėda prieš užsieniečius,“ – sakė pirmą kartą į Trakus atvykusi sutikta panevėžiečių šeima.


Trakų istorijos muziejaus bendrųjų reikalų skyriaus vedėja Vilma Poviliūnienė, paklausta, ar nemano, kad tai yra netinkama vieta viešiesiems tualetams, patikino, kad tai tėra laikinas sprendimas: „Šiuo metu pilies muziejaus sanitarinis mazgas yra remontuojamas, todėl lauko tualetai prie pilies pastatyti laikinai. Rangovai žada remonto darbus užbaigti gruodžio 4 dieną, jie tikrai stengiasi suspėti užbaigti darbus laiku. Tuomet kilnojami tualetai bus išvežti, o žmonės galės naudotis pilyje esančiu atnaujintu tualetu.“

Trakų pilis

Pasak muziejaus atstovės, tualetai stovi gerai matomoje vietoje, kitaip lankytojai gali jų nerasti.

„Vieni pilį fotografuoja nuo apžvalgos aikštelės, kiti nuo Užutrakio dvaro, treti – iš valtelių plaukiodami ežere. Visiems neįtiksime, be to kitoje pusėje priplaukia garlaiviai, todėl ten ir gi negalėjome statyti tualetų. Rangovai žadėjo laiku užbaigti darbus, tikimės, kad greitai lauko tualetų nebereikės ir galėsime naudotis pilies tualetais“ – sakė bendrųjų reikalų skyriaus vedėja V. Poviliūnienė.


Tiesa, įėjimas į Trakų pilies suaugusiajam kainuoja 8 eurus, moksleiviams, studentams ir senjorams – 4 eurus, ikimokyklinio amžiaus vaikai įleidžiami nemokamai. Muziejaus atstovė patikino, kad nauju tualetu nemokamai galės naudotis ne tik nusipirkę muziejaus bilietus.

„Atnaujintu tualetu nemokamai galės naudotis ir muziejaus lankytojai, ir tiesiog aplink pilį pasivaikščioti atvykę svečiai. Tikrai nereikės pirkti bilietų norint pasinaudoti tualetu,“ – tikino V. Poviliūnienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)