Apie privatų skrydį išsinuomotu lėktuvu kartais pasvajoja daugelis, bet ne kiekvienas žino, kad tokią paslaugą jau kurį laiką teikia bendrovė „Ryanair“.

Šiam oro vežėjui priklausančio 60-ies vietų lėktuvo nuoma atsietų ne mažiau kaip 4 417 svarų sterlingų (5 tūkst. eurų) už valandą, rašo britų laikraštis „The Sun“.

Šią sumą vargu ar galima lyginti su palankiausiais pigius skrydžius organizuojančios bendrovės pasiūlymais, tačiau verta turėti omeny, kad tuo atveju, jei išsinuomotas lėktuvas būtų pilnas, kiekvienam jo keleiviui tektų mokėti jau tik 73 svarus sterlingų (83 eurus).

Būtina pasakyti, kad į orlaivio nuomos kainą įskaičiuotas bagažo ir vietos pasirinkimo mokestis.

Kelionėje galima kuo puikiausiai pailsėti įsitaisius atlošiamoje oda aptrauktoje sėdynėje.

Šis kelionės paketas yra siūlomas kaip verslo klasės reisas, kuriam numatytas vienas iš oro transporto bendrovės specialiai pritaikytų „Boeing 737-700“ lėktuvų.

„Ryanair“ interneto svetainėje nurodoma, kad minėti lėktuvai puikia tinka sporto komandų, verslo bendrovių grupių arba privačioms kelionėms.

Orlaivių interjeras yra specialiai modernizuotas ir, kaip skelbiama oro vežėjo svetainėje, išsiskiria deramo lygio prabanga bei komfortu.

Lėktuvų išorėje puikuojasi visame pasaulyje gerai pažįstamas „Ryanair“ logotipas.

Lėktuve per kiekvieną reisą darbuojasi keleivių salono įgula. Minėtina, kad rengiant privačius skrydžius siūlomas maistas yra kiek įmantresnis nei įprasta skardinė „Pringles“ traškučių arba sumuštinis su skrudinta duona.

Vis dėlto maisto kaina į užsakomojo reiso paketą neįtraukta, tad už jį tenka mokėti papildomai – panašiai kaip renkantis įprastus „Ryanair“ bilietų pasiūlymus.

Užsisakius oro vežėjo siūlomą Auksinį pietų paketą galima tikėtis ne tik karštų patiekalų ir šviežių vaisių bei užkandžių, bet ir alkoholinių gėrimų. Tokia prabanga atsieina ne mažiau kaip 45 eurus (kaina vienam keleiviui).

Žinoma, galima rinktis ir Sidabrinį paketą. Į jį taip pat įtraukta karštų ir šaltų patiekalų, tokių kaip gurmaniški sumuštiniai ir gėrimai – tik jau ne alkoholiniai. Mažiausia tokio paketo kaina vienam keleiviui – 25 eurai.

Yra ir Bronzinis paketas, žadantis keleiviams įvairiausių karštų gėrimų ir puikių užkandžių, bet alkoholio jame nenumatyta, taigi, norintieji jo gauti turi mokėti papildomai.

Orlaiviais vykdomi ir vidutinio, ir ilgo nuotolio skrydžiai. Tai reiškia, kad skrydžio trukmė gali siekti net iki šešių valandų. Vadinasi, užsisakytu „Ryanair“ lėktuvu galima nuskristi į Egiptą, Kiprą, Kanarų salas ar net į Gambiją Vakarų Afrikoje.

„Džiaugiamės galėdami pranešti, kad žiemos sezonu vėl siūlome užsisakyti orlaivį B737“, – sakė „Ryanair“ viešųjų ryšių skyriaus vadovas Robinas Kiely.

„2016 metų vasarį pradėta teikti paslauga buvo ypač paklausi. Lėktuvu gali skristi net 60 keleivių, jame sumontuotos atlošiamos odinės sėdynės, skrydžius pilotuoja aukščiausios kvalifikacijos „Ryanair“ pilotai, o keleivius aptarnauja profesionali keleivių salono įgula“, – pridūrė jis.

„Pastaraisiais metais „Ryanair“ reisus buvo užsisakęs ne vienas garbingas klientas iš UEFA čempionų lygos, taip pat visame pasaulyje garsios popscenos žvaigždės ir daugelis kitų“, – kalbėjo R. Kiely.

Kaip buvo pranešta anksčiau, visos dienos lėktuvo nuomą jau siūlo ir oro transporto bendrovė „Fly BMI“. Pagal privačių reisų planus organizuojamos kelionės į Ibisą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)