Iona Stewart ir Martinas Hillas susipažino dirbdami Prancūzijos Alpėse slidinėjimo sezono metu. Po kiek laiko jie nusprendė kartu įsigyti namą – ryškiai geltoną sunkvežimį. Per kelis mėnesius pora pavertė jį jaukiu nameliu, kuriame dabar gyvena ir keliauja.

„Insider“ korespondentas teiravosi I. Stewart apie gyvenimą name ant ratų ir priklausymą mažų namų šalininkų judėjimui.

Pora gyveno gana klajokliškai – kemperyje. Jie ėmė svarstyti, koks variantas būtų patvaresnis ir tuo pačiu tiktų keliauti. „Kemperis, kuriame gyvenome, buvo stipriai remontuotinas. Reikėjo arba iš pagrindų jį atnaujinti, arba ieškoti naujo varianto. Į galvą šovė keistoka idėja – įrengti naują kempterį sunkvežimyje.“

Nemažai paieškoję jie galiausiai rado tinkamo dydžio sunkvežimį interneto parduotuvėje „eBay“.
Pora rado tinkamo dydžio sunkvežimį, kuriuo anksčiau vežiojo duoną. Jie įsigijo sunkvežimį už 4 600 dolerių.

Sunkvežimis – 8,5 m ilgio ir tik 2 m pločio, bet I. Stewart ir M. Hillas pasitelkė vaizduotę ir įdėjo pastangų, kad jis būtų kuo funkcionalesnis.

„Man sekasi dizainas. Martinas turi žinių apie elektrą, santechniką ir apskritai mėgta įrenginėti, taigi tapome puikia komanda“, – pasakojo I. Stewart.

Pora vos per kelis mėnesius padarė iš sunkvežimyje namą. „Renovavome jį per kelis mėnesius, – pasakojo Iona. – Mums pasisekė, kad tuo metu nedirbome, taigi galėjome darbuotis name beveik kasdien.“

Sunkvežimis naudoja vien tik saulės energiją. „Mes nesistengėme perdaryti savo sunkvežimio į ekologišką, tiesiog mes taip gyvename, – sakė ji. – Gyvename gražiame pasaulyje, tad kam jį gadinti ir teršti?“

„Turime visiškai įrengtą virtuvę, kaip ir kiekvienuose namuose. Neturime tik skrudintuvės ir mikrobangų krosnelės, nes joms reikia per daug energijos“, – aiškino namo sunkvežimyje šeimininkė.

Svetainė su išlankstomomis sofomis gali virsti talpiu svečių kambariu. „Norėjome kambario, kuriame galėtų pernakvoti draugai ir artimieji“, – teigė Iona ir pridūrė, kad gyvenant name pastoviai reikia apgalvoti visas erdves.

Dviem mediniais laipteliais palypėjus patenkama į miegamąjį kambarį. Jame telpa dvigulė lova ir nemaža spinta.

Iona patikino, kad nepaisant nedidelio namo ploto jiems nepritrūko vietos drabužiams ir daiktams susidėti: „Kai visą laiką gyveni sunkvežimyje, renkiesi minimalistinį gyvenimo būdą, taigi neturi tiek daug daiktų, kaip žmonėms įprastuose namuose.“

Poros teigimu, didžiausias privalumas gyvenant mažame name – nedidelės išlaidos. „Matome, kad be sąskaitų už namo išlaikymą lieka gerokai daugiau pinigų. Per mėnesį sumokame apie 51 dolerį už dujas ir už šildymą, ir viskas“, – tikino mergina.

Namuose viskas įrengta pačių Martino ir Ionos rankomis. Pora stengėsi viską daryti patys, savomis rankomis – įskaitant netgi medines lentynas, kurios skiria virtuvę ir svetainę.

Mažuose namuose neretai būna sunku įrengti vandentiekį, bet sunkvežimyje tualetas funkcionuoja beveik įprastai. Tiesiog prieš naudojantis tualetu, reikia į jį įpilti vandens, ir jis funkcionuoja beveik taip pat, kaip prijungus prie kanalizacijos. Iona sako, kad norėtų ilgiau praustis po dušu, bet jie su Martinu stengiasi taupyti vandens išteklius. „Gyvenimas mažame name tinka ne visiems, – pabrėžė Iona. – Tai visiškai kitoks gyvenimo būdas.“

Koks didžiausias gyvenimo name ant ratų privalumas? Juo galima keliauti po pasaulį.
Artimiausiu metu pora gyvens Prancūzijoje. Jiems visiškai komfortiška savo judančiame svajonių name. „Gyvenimas sunkvežimyje mums kasdien pranoksta gyvenimą name, mūsų sunkvežimis – būtent toks namas, kokio norėjome“, – tikino Iona.

Daugiau nuotraukų rasite ČIA.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)