Lietuvos oro uostų Aviacinių paslaugų skyriaus vadovas Aurimas Stikliūnas tikisi, kad po itin sėkmingo vasaros sezono, kuomet aptarnauta 4 mln. keleivių, augimo tendencijos išsilaikys ir žiemos sezono metu. Anot jo, didžiausią impulsą augimui turėtų suteikti naujos skrydžių kryptys.

„Šių metų žiemos sezonas išskirtinis tuo, kad pristatome tiek naujas kryptis, tiek naujas šalis. Pavyzdžiui, iš Vilniaus oro uosto bus galima tiesiogiai nuvykti į Jordanijos sostinę Amaną. Iš Vilniaus taip pat atsiras nauja kryptis į Lvovą“, – pranešime spaudai teigė A. Stikliūnas.

Į Lvovą skraidins oro bendrovė „Wizz Air“, „Ryanair“ pasiūlys skrydžius iš Vilniaus į Kijevą ir Tel Avivą, abi jos taip pat skraidins į Amaną ir Trevizą (Italija).

Bendrovė „Air Baltic“ į Amsterdamą, Miuncheną, Berlyną ir Paryžių skraidins didesniais orlaiviais, o „Norwegian Air“ pasiūlys daugiau skrydžių į Stokholmą.

Žemos sezoną Lietuvos oro uostai keliautojams pasiūlys iš viso 66 kryptis: iš Vilniaus – 55, iš Kauno – 19, iš Palangos – 5.

Trys oro uostai pernai aptarnavo 5,2 mln. keleivių ir 55 tūkst. skrydžių.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)