Šeimos kelionių eksperto „Kidy Tour“ duomenimis, tėvai mielai atostogauja su vaikais, o atostogomis rūpinasi iš anksto, rašoma bendrovės pranešime spaudai. Šioms mokinių rudens atostogoms lėktuvuose į Turkiją net iki 35 proc. keleivių bus nepilnamečiai, o nė vienos vietos juose nebebuvo jau prieš tris savaites.

„Daug šeimų, kurios turi vaikų, dar vasarą pasirūpino kelionėmis mokinių rudens atostogoms. Nors yra tokių, kurie paskutinę minutę kreipiasi dėl artimiausių skrydžių, tačiau vietų lėktuvuose nebėra. Šiuo metu jau aktyviai rezervuojamos kelionės žiemos mokinių atostogoms į Egiptą. Taip pat pradedama galvoti apie kitos vasaros atostogas – pirmosios vietas rezervuoja šeimos, kurios nori atostogauti kartu, turėti platų datų ir viešbučių pasirinkimą“, – sako Kristina Prieskienytė, „Kidy Tour“ pardavimų vadovė.

Svarbus pasiruošimas

Šeimos atostogauja šiltuosiuose kraštuose, norėdamos praleisti kuo daugiau laiko kartu, nori, kad rūpesčių organizuojant kelionę ir rūpinantis jos detalėmis būtų kuo mažiau.

Pasak K. Prieskienytės, norėdamos patirti kuo mažiau rūpesčių, šeimos renkasi kelionių organizatorius, kurių atsakomybė – užtikrinti sklandžias ir malonias atostogas. Žinoma, planuojant atostogas, svarbu pasirinkti galimybes ir lūkesčius atitinkantį kelionės paketą. Tada lieka tik sukrauti savo ir vaikų lagaminus.

„Šeimos su vaikais dažniausiai įsigyja kelionių paketus, į kuriuos įtrauktas skrydis, pervežimas ir viešbutis su viskas įskaičiuota. Šeimos atostogas renkasi pirmiausia ne pagal kainą, joms svarbiau, kad viešbutis būtų maksimaliai pritaikytas – kad kambariuose būtų patogu gyventi su vaiku, maisto stalas būtų gausus ir skirtingas, pramogos būtų įvairaus amžiaus vaikams“, – sako K. Prieskienytė.

Traukia geri orai ir mažos kainos

Pasibaigus vasaros sezonui atpinga skrydžių, viešbučių, pramogų kainos. Kelionės į Turkiją rudenį yra iki 30 proc. pigesnės nei per patį piką vasaros metu. Vasaros sezonas neabejotinai turi savo privalumų, tačiau rudenį šiltuosiuose kraštuose atostogauti renkasi ne tik norintys sutaupyti, bet ir tie, kurie ieško malonios, lengviau pakeliamos šilumos, saulės.

Rudenį Turkijoje vidutinė oro temperatūra yra 25 laipsniai, o Egipte oro temperatūra dar pakankamai aukšta, apie 28 laipsnius, ten ji sumažėja atėjus žiemai. Žemesnė oro temperatūra sumažina perkaitimo riziką, o tai yra itin aktualu keliaujantiems su vaikais.

Planuoja kitus metus

Pasak K. Prieskienytės, lietuviai linkę planuoti ir jau rezervuoja keliones kitiems metams. Dėl šios priežasties išankstinius 2019 m. vasaros kelionių į Turkiją pardavimus jos atstovaujama bendrovė pradėjo dar rugsėjo mėnesį.

Artimesniuose planuose – mokinių žiemos Kalėdų atostogos, kurios daugumoje mokyklų numatomos 2018 m. gruodžio 27 – 2019 m. sausio 2 dienomis. Šių atostogų metu kelionių paketų likę 50 proc.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)