Praėjus lygiai 110 metų po liūdnai pagarsėjusios katastrofos, kai po susidūrimo su ledkalniu nuskendo legendinis „Titanikas“, ketinama pakartoti ir užbaigti kelionę, kurios jis taip ir neužbaigė.

Milijardierius Clive‘as Palmeris pareiškė, kad „Titanikas II“ – tiksli nelaimingojo vandenynų lainerio kopija – į plačiuosius vandenis išplauks 2022 m.

700 mln. dolerių vertės „Titaniko II“ projektą C. Palmerio bendrovė „Blue Star Line“ vykdo nuo 2012 m.

Dėl finansinių ginčų projekto vykdymas buvo kuriam laikui pristabdytas, o dabar vėl atnaujintas.

„Titanikas II“ statomas laivų statykloje Kinijoje, o ne Belfaste Šiaurės Airijoje, kur buvo pastatytas jo pirmtakas, „nenuskandinamasis“ „Titanikas“.

„Titanikas II“ statomas atkartojant originalą, tačiau jame gerokai patobulinta navigacijos sistema ir saugumo technologijos, o denyje daugiau gelbėjimo valčių.

Kajutės naujajame laive įrengtos visiškai imituojant pirmąjį „Titaniką“, juo plauks lygiai toks pat skaičius žmonių – 2400 keleivių ir 900 įgulos narių. Jis plauks tuo pačiu maršrutu kaip ir jo pirmtakas: kelionė prasidės Dubajuje, jis plauks tuo pačiu maršrutu Šiaurės Atlante nuo Sautamptono Anglijoje iki Niujorko.

Titanic II

Po dvi savaites truksiančio maršruto jis leisis į kitas pasaulines keliones.

„Laivas plauks originaliuoju maršrutu, gabendamas keleivius iš Sautamptono į Niujorką, – MSN pranešė C. Palmeris. – Vėliau jis plauks aplink pasaulį, žavėdamas ir įkvėpdamas žmones ir kiekviename uoste kurdamas intrigos ir paslapties nuotaiką bei sulaukdamas didžiausio dėmesio.“

„Blue Star Line“ teigimu, kajutės „Titanike II“ bus tų pačių kategorijų kaip ir originale – pirmosios, antrosios ir trečiosios klasės.

Jis taip pat bus tokio pat ilgio, jo valgomieji ir restoranai įrengti imituojant originalą.
Kol kas nepranešama, kiek kainuos bilietas.

Titanic II

Iš pradžių buvo planuota, kad laivas kelionę pradės 2016 m., bet jo kelionė buvo atidėta kilus finansiniams ginčams su Kinijos konglomeratu, praneša BBC.

Didžiajai Britanijai priklausęs originalusis „Titanikas“, didžiausias tų laikų laivas, buvo laikomas nenuskandinamu, tačiau jis neišvengė katastrofos praėjus vos kelioms dienoms nuo kelionės pradžios.

1912 m. balandžio 15 d. į pietus nuo Niūfaundlendo jis susidūrė su ledkalniu ir po kelių valandų nuskendo. Žuvo 1500 žmonių, tarp jų laivo architektas ir jo kapitonas Edwardas Smithas.

Titanic II
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)