Toliau išvardinsime kelias kitas gausiai turistų lankomas vietas, kurias saugoti ėmėsi vietos pareigūnai.

Balis, Indonezija

Šios kurortinės, daugiausiai atvykėlių sulaukiančios Indonezijos salos pareigūnai pernai paskelbė „neprarastąją padėtį dėl šiukšlių“, kai palmių apsuptą Kutos paplūdimį užtvindė šiukšlių kalnai.

Indonezija, antra labiausiai vandenis teršianti šalis po Kinijos, į darbą paleido 700 šiukšlių tvarkytojų ir 35 sunkvežimius, kad iš Kutos ir kitų dviejų populiarių paplūdimių kas dieną būtų išvežta maždaug po 100 tonų šiukšlių.

Balis

Velykų sala, Čilė

Šimtais keistų akmeninių žmogaus statulų turistus viliojanti atoki Ramiojo vandenyno sala šių metų rugpjūtį gerokai sumažino savo lankytojų skaičių, kilus susirūpinimui dėl aplinkos apsaugos šioje Čilei priklausančioje teritorijoje.

Turistams atvirų dienų skaičius Velykų saloje, kur rapanujai apsigyveno maždaug XII amžiuje, sumažintas nuo 90 iki 30 dienų. Per kelis dešimtmečius šioje vietoje dvigubai išaugo ne tik gyventojų skaičius, bet ir nusikalstamumas.

Nuo šiol teisę gyventi saloje turės tik rapanujų tėvai, partneriai ar vaikai.

Velykų sala, Čilė

Dubrovnikas, Kroatija

Įspūdingu senamiesčiu besipuikuojančiame Dubrovnike kruiziniais laivais atvykstančių turistų skaičius smarkiai išaugo po to, kai jame buvo filmuotas populiarus televizijos serialas „Sostų karai“ (Game of Thrones). Miesto gatvėse net atsirado turistų spūstys, atvykėliams ieškant tiesiausio kelio į buvusias filmavimo vietas.

Dubrovniko miesto meras Matas Frankovičius naujienų agentūrai AFP sakė, kad miesto valdžia planuoja riboti į šį Adrijos jūros uostą atvykstančių kruizinių laivų skaičių ir pastatyti kameras į senamiestį įeinančių žmonių skaičiui kontroliuoti.

D

Venecija ir Florencija, Italija

Venecijos valdžia išbando naują sistemą – į Šv. Morkaus aikštę populiariausiomis valandomis norintys patekti lankytojai turi registruotis iš anksto.

Be to, už maudynes ir užkandžiavimą garsiuosiuose miesto kanaluose turistams skiriamos 500 eurų baudos.

Tuo metu Florencijos pareigūnai kovoja su turistais, užkandžiaujančiais viešose vietose, pavyzdžiui, ant bažnyčių laiptų. Taip neva siekiama jiems uždrausti sėdėti ant drėgno grindinio.

Maču Pikču, Peru

Peru valdžios pareigūnai padidino stebėjimo kamerų skaičių šiame Andų kalnuose esančiame XV amžiaus inkų mieste 2014 metais, kai jame fotografuotis pamėgo nuogaliai.

Nuo 2013 metų socialiniuose tinkluose pasirodo mieste darytų apsinuoginusių turistų asmenukių. Tokį fotografavimąsi pareigūnai vadina „nepagarbiu veiksmu“, kuriuo tiesiog siekiama pritraukti dėmesį.

Maču Pikču

Maja įlanka, Tailandas

Turistus viliojanti Maja įlanka, įamžinta filme „The Beach“, spalio 1 dieną buvo neribotam laikui uždaryta turistams. Taip siekiama, kad krantinė atsigautų nuo masinio turizmo jai daromo poveikio, kai prieš tai keturis mėnesius trukęs jos uždarymas nesustabdė pakrantės erozijos ir taršos.

Kas dieną šią 2000 metų filmo su Leonardo DiCaprio (Leonardu Dikapriju) išgarsintą uolų apsuptą krantinę aplankydavo maždaug 5 tūkst. turistų.

Tailandas
Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)