Žurnalisto teigimu, pirmą kartą į Keniją jis nusprendė nuvykti labai atsitiktinai, ten lankėsi savanorystės tikslais. Pirmą kartą žurnalistas Kenijoje apsilankė dar 2010-aisiais, tuomet šioje šalyje gyveno 35 milijonai gyventojų, dabar jų skaičiuojama dešimčia milijonų daugiau.

„Nesuvokiamas pokytis, gyventojų ten vis daugėja. Visgi tai yra kultūrinis dalykas, Kenijoje visos šeimos yra labai gausios, tėvai galvoja, kad jei turės daugiau vaikų, bus užtikrinta jų senatvė. (...) Kenija užbūrė gamtos, gyvūnijos ir žmonių įvairove, ten galima labai daug ką surasti ir gyventi pakankamai patogų gyvenimą, taip pat patirti daug nuotykių“, – pasakoja M. Vadišis.

Pasak kelionių organizatoriaus, tai viena iš nedaugelio valstybių, kurioje labai gerai suplanuota parkų sistema – per 40 nacionalinių bei regioninių parkų.

Kenija

„Tai ir yra vienas iš tų dalykų, kodėl vis sugrįžtu į šią šalį. Daugelis pasaulio šalių turi fantastišką gamtą, žmones, išskirtinę kultūrą, salas, vandenynus ir t. t., tačiau tik nedaugelis turi galimybę visa tai apžiūrėti tiesiog važiuojant autobusu ir pamatyti tai, ką anksčiau stebėjome tik dokumentiniuose filmuose“, – sako M. Vadišis.

Žurnalistas paneigia mitą, kad Kenijoje keliauti – nesaugu. „Turistinėse vietose to nepajusime, žmonės gyvena savo gyvenimus, kaip ir daugelyje kitų pasaulio šalių. (...) Kenija yra viena saugesnių ir patogesnių šalių, čia puikiai išvystyta turizmo sistema“, – atskleidžia jis.

Kenija

Kelionių organizatoriaus teigimu, Kenijoje apsistoti, ypač nacionalinių parkų teritorijose, gali būti kiek per brangu – čia kai kuriais atvejais kainą gali šoktelėti ir iki 600 dolerių.

Plačiau apie kelionę į Keniją – laidos įraše.