Laikina kelionė be bilieto atgal

Jau spalio mėnesio pabaigoje R. Jonaitis kartu su žmona leisis į tam tikrą avantiūrą – keliaus į Filipinus, Naująją Zelandiją, Okeanijos salas bei Pietryčių Aziją, tačiau kiek laiko užtruks – pasakyti negali. Tikisi, kad keliauti pavyks metus ar pusantrų – kol nesibaigs sutaupytos lėšos, rašoma pranešime spaudai. Tačiau keliautojai tikisi savanoriauti ir sutikti gerų vietinių žmonių, kurie patartų ir taupesnių kelionės būdų.

R. Jonaitis prieš kelerius metus keliavo ir gyveno Pietryčių Azijoje, todėl šiandien nori nukeliauti ir dar toliau, kaip pats sako – praktiškai į labiausiai nuo Lietuvos nutolusius pasaulio kampelius. Ten pasižiūrėti, kaip žmonės gyvena – kuo kvėpuoja, kas jiems rūpi, net koks jų santykis su gamta ir, žinoma, ką tokių tolimų kraštų gyventojai yra girdėję apie mūsų šalį. Šeima atvira – iš kelionės į Lietuvą ketina parsivežti nei daug, nei mažai – ramybės, drąsos ir naujų žinių.

Richardas Jonaitis

Būsto priežiūra – vienu rūpesčiu mažiau

Vis dėlto leidžiantis į tolimas šalis ir ketinant keliauti ilgiau nei metus, reikia pasirūpinti krūva reikalų. Pats R. Jonaitis dar šiai dienai turi didžiulį lapą su būtiniausių darbų sąrašu prieš kelionę, kuriame vienas po kito darbai anksčiau ar vėliau turės būti išbraukti, kad į kelionę galima būtų leistis be nerimo.

„Tikriausiai vienas didžiausių rūpesčių buvo nerimas dėl šuns ir kas jį prižiūrės, tačiau ši problema jau išspręsta ir mūsų augintinis galės džiaugtis nauja aplinka net Vokietijoje. Žinoma, kitas labai svarbus aspektas – būstas ir jo priežiūra. Mūsų su žmona namai – tikra tvirtovė, į kurią sudėta daugybė meilės ir darbo. Nesinori, kad, pavyzdžiui, nuomininkas viso to nevertintų. Taip pat, kaip neramu būtų keliaujant, esant kokiam rojaus kampelyje, jungtis prie lėtai veikiančio interneto ir žiūrėti, ar nuomininkai laiku apmoka sąskaitas, ar neiškilo kokių problemų, ar niekas nesugedo“, – savo nuogąstavimais dalijasi R. Jonaitis.

R. Jonaitis šį kartą pasirinko būsto nuomos administravimo paslaugą. Toks sprendimas šeimai pasirodė vienas tinkamiausių. Visą kelionės laikotarpį nuomininkais ir mokesčiais reikės rūpintis ne Richardui su žmona, o kompanijai, kuri nuolat bendraus su laikinais gyventojais, stebės mokesčių mokėjimą, o iškilus nesklandumams juos operatyviai sutvarkys. Visa tai – tam, kad, kaip pats R. Jonaitis sako – nereikėtų jungtis prie lėto interneto ir brangaus kelionės laiko gaišti buitinių klausimų sprendimui. Vienu rūpesčiu tikrai mažiau.

„Pastebėjome, kad žmonės, kurie ketina iš Lietuvos išvykti ilgam, bet ne visam laikui, vis dažniau renkasi būtent būsto nuomos administravimo paslaugą. Nuosavas būstas lietuviams nuo seno yra svarbus, jo įrengimui ir priežiūrai skiriama daug dėmesio ir darbo, todėl nuomoti, o ne parduoti būstą tampa patrauklia alternatyva. Taip pat lietuviai vertina ir paslaugos patogumą – išvykus nereikia spręsti buitinių klausimų ar mokėti sąskaitų“, – pranešime spaudai teigia „RentVilnius“ vadovas Jurgis Vilutis.

Richardas Jonaitis

Būsto nuomai – idealūs nuomininkai

Suprantama, kad prieš išvykstant į užsienį – gyventi ar keliauti – galima atrasti gausybę alternatyvų, kam ir kodėl palikti savo būstą. Pavyzdžiui, galima būstą parduoti, tačiau R. Jonaičio atveju dar neseniai įsigyti namai ką tik suremontuoti ir mylimi, todėl parduoti nesinori. Tuo pačiu radijo laidų vedėjas juokauja, kad leidžiantis į tokį nuotykį, daug šansų, kad už būstą gautos lėšos būtų išleistos dar ilgesnei kelionei. Vis dėlto į Lietuvą grįžti norisi, ypač, kai joje laukia savi namai.

„Žinoma, būstą visuomet galima tiesiog palikti, užrakinti ir tiek. Arba paprašyti, kad prižiūrėtų šeimos nariai, draugai. Tačiau nesinori rūpesčiais apkrauti artimųjų, juolab, kai butas gali generuoti pajamas, tuo pačiu suteikti stogą kitiems ir neliūdėti likęs vienas, be žmonių kuriamo jaukumo“, – juokauja R. Jonaitis.

Vyras prisipažįsta, kad yra girdėjęs gausybę baisių istorijų, susijusių su nuomininkais – kai jie pasikeičia durų spynas, laiku nemoka nuomos ar mokesčių, galiausiai neįsileidžia būsto šeimininkų. Tačiau R. Jonaitis nuoširdžiai tiki, kad kartu su „RentVilnius“ rasti ne bet kokie – o idealūs nuomininkai. Žmonės, kurie, vyro teigimu, gyvenime yra geri ir nuoširdūs, jo namus prižiūrės taip, kaip prižiūrėtų ir savus. Ir, galiausiai, tikrai nepamirš palaistyti taip numylėtų mėtų ir bazilikų.

Richardas Jonaitis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)