Pigių skrydžių oro linijos „Wizz Air“ paskelbė, jog nuo šių metų spalio 19 dienos panaikina maršrutą Vilnius-Varšuva, todėl keliauti į šį miestą lėktuvu taps gerokai brangiau. Tarptautinė keleivių vežimo bendrovė prognozuoja, kad dėl didelio kainų atotrūkio tarp kelionių lėktuvu ir autobusu, maždaug penktadaliu daugės keliaujančiųjų į Varšuvą kompanijos autobusais.

Maršrutu Vilnius-Varšuva kasdien važiuoja trys autobusai, o bilietų kainos prasideda nuo 5 eurų, priklausomai nuo to, kiek iš anksto planuojama kelionė arba nuo taikomų akcijų.

„Į Lenkijos sostinę mūsų autobusai nuvyksta per 8 valandas – tai ilgiau nei keliauti lėktuvu, bet ženkliai pigiau, o tai daugeliui Lietuvos keliautojų yra labai svarbu. Varšuva yra populiari kryptis – per 9 šių metų mėnesius iš Vilniaus į šį miestą vežėme 70 000 keleivių. Lietuviai čia turi verslo reikalų, lanko artimuosius, pramogauja savaitgaliais, taip pat iš Varšuvos keliauja į kitas Europos šalis. Sumažėjus alternatyvų nuvykti į Varšuvą už racionalią kainą, žmonių interesas šiam maršrutui niekur nedings. Stebėsime situaciją, o prireikus svarstysime galimybę didinti maršrutų skaičių“, - teigia „Lux Express“ Baltijos šalių verslo plėtros vadovas Janno Ritsberg.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)